Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα μπορεί να σας κατασχεθεί το αυτοκίνητο;


Προσοχή, νέοι κανόνες ταχύτητας: Σε αυτή τη χώρα, το αυτοκίνητό σας μπορεί να κατασχεθεί και να βγει σε πλειστηριασμό…


Η γρήγορη οδήγηση μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες – όχι μόνο για τον ίδιο τον οδηγό, αλλά και για τους άλλους χρήστες του δρόμου.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, μια γειτονική χώρα της Γερμανίας θέσπισε νέους κανόνες.

Την Τετάρτη (14.063.2023), η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση υιοθέτησε μια σειρά νέων μέτρων για να δυσκολέψει στο μέλλον τους οδηγούς που τρέχουν με υπερβολική ταχύτητα.

Με τα μέτρα αυτά, η κυβέρνηση θέλει να αναλάβει αποφασιστική δράση κατά της αλόγιστης οδήγησης και να αυξήσει την οδική ασφάλεια.

Προηγουμένως, η “Merkur” είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα.

Έτσι, το “nachrichten.at” αναφέρει τώρα συγκεκριμένα


Εάν ένας οδηγός υπερβεί τη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα κατά 60 χιλιόμετρα την ώρα εντός πόλης ή κατά 70 χιλιόμετρα την ώρα εκτός πόλης, υπάρχει πιθανότητα να κατασχεθεί το όχημά του.

Εάν ένας οδηγός υπερβεί το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας κατά περισσότερο από 40 χιλιόμετρα την ώρα εντός κατοικημένης περιοχής ή κατά 50 χιλιόμετρα την ώρα εκτός κατοικημένης περιοχής, η άδεια οδήγησής του θα αφαιρείται επί τόπου.

Σε περίπτωση σοβαρής υπέρβασης της ταχύτητας άνω των 80 ή 90 χιλιομέτρων ανά ώρα εντός ή εκτός κατοικημένης περιοχής, θα πρέπει να είναι δυνατή η άμεση κίνηση διαδικασίας κατάσχεσης, ανεξάρτητα από προηγούμενες παραβάσεις.

Εάν το όχημα δεν ανήκει στον παραβάτη της ταχύτητας, θα επιβάλλεται η λεγόμενη “απαγόρευση οδήγησης”.

Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το εν λόγω αυτοκίνητο και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί πλέον να θέτει το όχημα στη διάθεση του οδηγού που τρέχει με υπερβολική ταχύτητα.
Κανόνες για όλους στην Αυστρία

Η δέσμη μέτρων κατά της υπερβολικής ταχύτητας πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Μάρτιο του 2024.

Η αλλαγή του νόμου για την άδεια οδήγησης θα εφαρμοστεί ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Όταν ρωτήθηκε αν η ρύθμιση ισχύει και για τους αλλοδαπούς οδηγούς, για παράδειγμα τους διερχόμενους, η υπουργός Μεταφορών Leonore Gewessler επεσήμανε την αρχή της ίσης μεταχείρισης στην ΕΕ.

0 Σχόλια