Τι σημαίνουν τα λουλούδια του Γάμου σας



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι συμβολίζουν τα λουλούδια την ημέρα του γάμου σας; 


Η νυφική ανθοδέσμη αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ καθώς ολοκληρώνει την εικόνα της νύφης και σε συνδυασμό με τον στολισμό, δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό.

1. Ανθούριο- Anthurium


Το Ανθούριο σημαίνει φιλοξενία και έχει σχήμα εμπνευσμένο από τον Έρωτα. Ας μην ξεχνάμε ότι το κόκκινο χρώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον έρωτα και το πάθος και συμβολίζει την ενέργεια και την χαρά της ζωής.


Εάν λοιπόν πρόκειται να πάτε με ένα θέμα «καρδιάς» για τον γάμο σας, αυτή η τροπική ομορφιά σας ταιριάζει απόλυτα.


2. Ντάλια- Dahlia


Η Ντάλια, προέρχεται από την Σκανδιναβία, είναι της οικογένειας των μαργαριτών, είναι μεγάλα τολμηρά λουλούδια και ανθίζουν το καλοκαίρι. Σημαίνει «από την κοιλάδα», κάτι που το κάνει ιδανικό για έναν γάμο με θέμα «τον κήπο».



Επίσης το πορτοκαλί δείχνει την εμπιστοσύνη και τον ενθουσιασμό, ιδανικό για να δείξετε στον σύντροφό σας την χαρά που νιώθετε για την ημέρα αυτήν.


3. Κάλλες- Calla Lily


Η Κάλλα είναι ένα από τα λουλούδια που έρχεται πάντα στο μυαλό μας όταν μιλάμε για γάμο. Έχει το σχήμα τρομπέτας και αποπνέει έναν βασιλικό αέρα. Η Κάλλα μπορεί από μόνη της να διακοσμήσει έναν γάμο με minimal ύφος και σε συνδυασμό με το λευκό της χρώμα, αποτυπώνει την κάθε στιγμή σαν να είναι βγαλμένη από παραμύθι.


Στην εκκλησία και στην δεξίωση του γάμου σου, θέλεις να νιώσεις ότι ζεις κάτι μοναδικό, κάτι πριγκιπικό και η Κάλλα είναι το ιδανικό λουλούδι για εσένα.

4. Ανεμώνη- Anemone


Η Ανεμώνη ανήκει στα βασικά λουλούδια του γάμου και έχει την χαρά και την ομορφιά του αγριολούλουδου. Το μαύρο κέντρο του κάνει ωραία αντίθεση με τις ανοιχτόχρωμες και τις κόκκινες ποικιλίες και κυρίως τα χρώματα της είναι λευκό, ροζ, κόκκινο και μοβ.



Η Ανεμώνη αποτελεί «λουλούδι έμφαση», που σημαίνει πως έχει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται με άλλα λουλούδια και φυλλώματα, γιατί ενισχύει την σύνθεση με την ωραία υφή και την ιδιαίτερη έμφασή της.

5. Παιώνια- Paeonia


Η Παιώνια για αρκετά χρόνια μονοπωλούσε το ενδιαφέρον στα ρομαντικά νυφικά μπουκέτα. Είναι ιδανική επιλογή για καλοκαιρινούς γάμους, καθώς είναι διαθέσιμη από το τέλος της άνοιξης μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.


Τα μεγάλα άνθη με το υπέροχο στρογγυλό τους σχήμα, το έντονο φουξ τους χρώμα και τα κυματιστά πέταλα με το ιδιαίτερο απαλό άρωμα, κάνουν την ατμόσφαιρα πιο εξωτική ιδανική για γάμο δίπλα στην θάλασσα.

6. Τριαντάφυλλα- Roses


Τελευταία αλλά πάντα διαχρονικά. Θα λέγαμε πως είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών και όχι άδικα, καθώς συμβολίζουν την αγάπη και τον ρομαντισμό. Ανάλογα με το χρώμα τους συμβολίζουν κάτι διαφορετικό, για παράδειγμα κόκκινα για το πάθος, λευκά για την αθωότητα και την αγνότητα.



Ιδανικά είναι τα τριαντάφυλλα κήπου (Garden roses), τα οποία έχουν πιο μεγάλα και πιο ιδιαίτερα πέταλα όπως και τα υβρίδια τσαγιού που είναι τα κλασικά.

Επενδύστε σε μία όμορφη ανθοδέσμη και στον στολισμό του γάμου, δίνοντας την αίσθηση του φυσικού περιβάλλοντος. Όποια εποχή θα γίνει ο γάμος σας, θα βρείτε τα κατάλληλα λουλούδια που θα αντιπροσωπεύουν και τους δύο!

0 Σχόλια