Διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ που άφησαν πίσω τα φώτα της δημοσιότητας ή αποφάσισαν να κάνουν... διάλειμμα


Διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ που άφησαν πίσω τα φώτα της δημοσιότητας ή αποφάσισαν να κάνουν... διάλειμμα


Για ορισμένους από αυτούς τους ηθοποιούς ήταν απόφασή τους, άλλοι ήθελαν απλώς να εξερευνήσουν νέα εδάφη και άλλοι να περάσουν περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους τους

Πρόσφατα ο Τζιμ Κάρεϊ ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε την πορεία του στο Χόλιγουντ και ακούσαμε επίσης την είδηση ότι ο Μπράιαν Κράνστον θέλει να σταματήσει την καριέρα του σε λίγα χρόνια. 

Ο κατάλογος σπουδαίων ηθοποιών που παίρνουν την απόφαση να σταματήσουν την υποκριτική ολοένα και μεγαλώνει.Η επιτυχία στο Χόλιγουντ μπορεί να μοιάζει με όνειρο για πολλούς ανθρώπους, αλλά ο Μπράιαν Κράνστον είναι άλλος ένας από τους διάσημους ηθοποιούς που κατάλαβαν ότι δεν ήταν το παν στη ζωή τους και στη συνέχεια αποσύρθηκαν πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο. 

Η επιθυμία τους να ζήσουν μια πιο φυσιολογική ζωή αφοσιωμένοι στην οικογένειά τους ή στα πάθη τους, τους οδήγησε στην απόφαση είτε να αποσυρθούν πρόωρα, είτε να κάνουν ένα μεγάλο διάλειμμα από την υποκριτική.

Όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι- οικογένεια, τέχνη, υγεία, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι το Χόλιγουντ χάνει μερικούς σπουδαίους και ταλαντούχους ηθοποιούς.

Μπράιαν Κράνστον


Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό GQ, ο βραβευμένος ηθοποιός Μπράιαν Κράνστον δήλωσε ότι σκοπεύει να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική το 2026. «Δεν θα είναι μια παύση. Είναι μια στάση. Δεν θα σκέφτομαι τη δουλειά. Δεν πρόκειται να δέχομαι τηλεφωνήματα», δήλωσε ο 67χρονος ηθοποιός στη συνέντευξη.

Μεταξύ των μελλοντικών του σχεδίων είναι να πάει στη Γαλλία για να περάσει περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του. Δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί να ζήσει σε ένα μικρό χωριό και να ασχοληθεί και με την κηπουρική.


Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό GQ, O Μπράιαν Κράνστον δήλωσε ότι σκοπεύει να σταματήσει την υποκριτική το 2026 για να περάσει περισσότερο χρόνο με τη σύζυγό του.


Ρικ ΜοράνιςΣτα μέσα της δεκαετίας του 1990, ο Ρικ Μοράνις αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά του. Είχε χάσει τη σύζυγό του, Αν Μπέλσκι, από καρκίνο το 1991 και είχε μείνει μόνος του με τα δύο τους παιδιά. Ο Μοράνις επέλεξε να μειώσει το φόρτο εργασίας του και να απομακρυνθεί από τα φώτα της δημοσιότητας για να επικεντρωθεί στην ανατροφή των παιδιών του.


O Ρικ Μοράνις αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική όταν έχασε τη σύζυγό του, Αν Μπέλσκι, από καρκίνο το 1991.


Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, ο Μοράνις αποσύρθηκε σε μεγάλο βαθμό από την κινηματογραφική βιομηχανία και έκανε μόνο μερικές σποραδικές εμφανίσεις. Περιστασιακά δάνεισε τη φωνή του σε ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως το «Ο αδερφός μου ο αρκούδος» του 2003. Το 2009 έδωσε επίσης τη φωνή του σε μερικά επεισόδια της σειράς κινουμένων σχεδίων «Bob & Doug».

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Μοράνις μπορεί να είναι πρόθυμος να επιστρέψει στην υποκριτική. Το 2020, ανακοινώθηκε ότι θα επέστρεφε στο ρόλο του «Ουέιν Σαλίνσκι» σε ένα νέο sequel της ταινίας «Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά» με τίτλο «Shrunk». Η παραγωγή της ταινίας βρισκόταν σε εξέλιξη, αλλά καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του COVID-19.


Το 2020, ανακοινώθηκε ότι o Ρικ Μοράνις θα επέστρεφε στο ρόλο του «Ουέιν Σαλίνσκι» σε ένα νέο sequel της ταινίας «Αγάπη μου, Συρρίκνωσα τα Παιδιά» με τίτλο «Shrunk».

Κάμερον Ντίαζ



Η Κάμερον Ντίαζ έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με τους ρόλους της σε διάφορες επιτυχημένες ταινίες και καθιερώθηκε ως μία από τις κορυφαίες ηθοποιούς της γενιάς της.

Η καριέρα της Ντίαζ ως ηθοποιού διήρκεσε πάνω από δύο δεκαετίες, κατά τη διάρκεια των οποίων πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές επιτυχίες. 

Μερικές από τις αξιοσημείωτες ταινίες της είναι «Η Μάσκα», «Κάτι τρέχει με τη Μαίρη», «Οι άγγελοι του Τσάρλι», «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης», «The Holiday» και το «Άτακτη καθηγήτρια».

Ωστόσο, το 2014, η Κάμερον Ντίαζ ανακοίνωσε την απόσυρσή της από την υποκριτική. Την απόφασή της αυτή τη δημοσιοποίησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης, όταν δήλωσε ότι στην πραγματικότητα έχει αποσυρθεί και ότι δεν κάνει τίποτα όσον αφορά το μέλλον της στον κινηματογράφο. Η Ντίαζ εξέφρασε την επιθυμία να κάνει ένα βήμα πίσω και να επικεντρωθεί στην προσωπική της ζωή.

Από τότε που αποσύρθηκε από την υποκριτική, η Ντίαζ ασχολήθηκε με διάφορες άλλες δραστηριότητες. Κυκλοφόρησε δύο βιβλία υγείας και ευεξίας, το «The Body Book» και το «The Longevity Book». Το 2020 ίδρυσε μια εταιρεία κρασιού η οποία ειδικεύεται σε βιολογικά και vegan κρασιά. Η ίδια πάντως δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην μεγάλη οθόνη στο μέλλον.


Από τότε που αποσύρθηκε από την υποκριτική, η Κάμερον Ντίαζ κυκλοφόρησε δύο βιβλία υγείας και ευεξίας, το «The Body Book» και το «The Longevity Book».

Η Κάμερον Ντίαζ ανακοίνωσε ότι αποσύρεται οριστικά από την υποκριτική μετά το τέλος της ταινίας του Netflix «Back in Action» με τον Τζέιμι Φοξ, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στο μεγάλωμα της 3χρονης κόρης.

Ντάνιελ Ντέι-Λιούις


Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις θεωρείται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για τις ερμηνείες του. Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του έγινε γνωστός για τη σχολαστική του προσέγγιση στους ρόλους του, υιοθετώντας συχνά την προφορά, τους τρόπους, ακόμη και τα επαγγέλματα των χαρακτήρων που υποδυόταν. Αυτή η αφοσίωση του έχει αποφέρει πολυάριθμες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου.


Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και έχει αποσπάσει τρία Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου.

Τον Ιούνιο του 2017, ο Ντέι-Λιούις ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την υποκριτική μετά την ολοκλήρωση της ταινίας «Αόρατη κλωστή», η οποία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά. Η απόφασή του αυτή δεν συνοδεύτηκε από κάποια συγκεκριμένη εξήγηση και βασίστηκε στην επιθυμία του να εξερευνήσει άλλα ενδιαφέροντα και ασχολίες εκτός της υποκριτικής.

Ο Ντέι-Λιούις ήταν γνωστός για το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα επιλεκτικός όσον αφορά τους ρόλους του και υπήρχε μεγάλη χρονική απόσταση μεταξύ των ταινιών του, οπότε η αποχώρησή του μπορεί να θεωρηθεί ως συνέχεια αυτής της προσέγγισής. Από τότε που αποσύρθηκε, ο Ντέι-Λιούις παρέμεινε σχετικά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν έχει δείξει σημάδια επιστροφής στην υποκριτική και φαίνεται ότι επικεντρώνεται σε άλλες πτυχές της ζωής του.


Το 2017 ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από την υποκριτική μετά την ολοκλήρωση της ταινίας «Αόρατη κλωστή».

Τζακ Νίκολσον



Ο Τζακ Νίκολσον είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα, γνωστή για την ευελιξία του και τις αξέχαστες ερμηνείες του. 

Ο Νίκολσον έχει λάβει πολυάριθμες διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών Όσκαρ, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο επιτυχημένους ηθοποιούς στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Τζακ Νίκολσον έδωσε αξιόλογες ερμηνείες σε ταινίες όπως το «Στη Φωλιά του Κούκου».

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Νίκολσον έδωσε αξιόλογες ερμηνείες σε ταινίες όπως το «Στη Φωλιά του Κούκου», «Η λάμψη», το «Batman» και το «Καλύτερα δε γίνεται» μεταξύ πολλών άλλων.

Τα τελευταία χρόνια, ο Τζακ Νίκολσον έγινε πιο επιλεκτικός στην επιλογή των ρόλων του και έχει κάνει μεγάλα διαλείμματα από την υποκριτική. Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση ήταν στην ταινία «Ποιον από τους δύο;» το 2010, σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς. Έκτοτε, δεν έχει συμμετάσχει σε κανένα νέο πρότζεκτ.

Αν και κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φήμες για την αποχώρηση του, ο Νίκολσον δεν έχει προβεί σε καμία δημόσια δήλωση που να το επιβεβαιώνει. Είναι πιθανό να απολαμβάνει το χρόνο του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να κάνει ένα διάλειμμα από την απαιτητική φύση της βιομηχανίας του κινηματογράφου.


Ο Τζακ Νίκολσον από το 2010 απολαμβάνει το χρόνο του μακριά από την απαιτητική φύση της βιομηχανίας του κινηματογράφου.

Τζιμ Κάρεϊ



Ο Τζιμ Κάρεϊ έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1990 με ταινίες όπως «Ace Ventura: Ντετέκτιβ Ζώων», «Η Μάσκα» και «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος». Το μοναδικό του στυλ και η φυσική του κλίση στην κωμωδία έκαναν τον Κάρεϊ έναν από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς εκείνης της εποχής.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Τζιμ Κάρεϊ έλαβε την αναγνώριση των κριτικών για τις ερμηνείες του σε ταινίες όπως το «Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show» και το «Άνθρωπος στο Φεγγάρι».
Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Κάρεϊ άρχισε να εξερευνά πιο δραματικούς ρόλους, αναδεικνύοντας τo εύρος του ως ηθοποιός. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες όπως το «Η Αιώνια Λιακάδα Ενός Καθαρού Μυαλού», το «Ζωντανή Μετάδοση: The Truman Show» και το «Άνθρωπος στο Φεγγάρι», για τις οποίες έλαβε την αναγνώριση των κριτικών.

Τα τελευταία χρόνια, ο Κάρεϊ συμμετέχει σε λιγότερες κινηματογραφικές ταινίες και έχει καταπιαστεί με άλλα ενδιαφέροντα. Έχει δείξει την αγάπη του για τη ζωγραφική και μοιράζεται τα έργα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κάρεϊ έχει επίσης ασχοληθεί περισσότερο με τον ακτιβισμό, εκφράζοντας τις απόψεις του για διάφορα κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα.



Η τελευταία εμφάνισή του στον κινηματογράφο ήταν στο ρόλο του «Δρ. Ρομπότνικ» στην ταινία «Σόνικ» του 2020.

Έμμα Γουάτσον


Η Έμμα Γουάτσον κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση για το ρόλο της ως «Ερμιόνη Γκρέιντζερ» στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ». Μετά την επιτυχία του «Χάρι Πότερ», η Γουάτσον συνέχισε να πρωταγωνιστεί σε διάφορες ταινίες, όπως «Τα Πλεονεκτήματα του να Είσαι στο Περιθώριο», «Οι ύποπτοι φορούσαν γόβες» και στη μεταφορά της ταινίας «Η Πεντάμορφη και το Τέρας» από την Disney.


Η Έμμα Γουάτσον κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση για το ρόλο της ως «Ερμιόνη Γκρέιντζερ» στη σειρά ταινιών «Χάρι Πότερ».

Το 2019, η Γουάτσον ανέφερε σε συνέντευξή της ότι θα κάνει ένα διάλειμμα από την υποκριτική για να επικεντρωθεί στην προσωπική της ζωή. Εξέφρασε την επιθυμία να εξερευνήσει άλλες πτυχές της ζωής της, συμπεριλαμβανομένης της εκπαίδευσής της και του αγώνα της για την ισότητα των φύλων ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της υπηρεσίας «Ο.Η.Ε. Γυναίκες» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


H Έμμα Γουάτσον είναι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της υπηρεσίας «Ο.Η.Ε. Γυναίκες» του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

0 Σχόλια