Τα γκαρσόνια της θάλασσας και οι ψευτοδικαιωματιστές


Όσοι έχετε πάει Καραϊβική ή Μαλδίβες - εμείς όχι - ξέρετε πως εκεί το να βουτάνε οι σερβιτόροι για να σας φέρουν το ποτό θεωρείται εξαιρετική εξυπηρέτηση από τους υπεύθυνους του μπαρ ή του ξενοδοχείου. 


Ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της εικόνας που δείχνει έναν σερβιτόρο να σερβίρει ξαπλώστρες που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα. Και το απίστευτο; Ο ντόρος δεν αφορά τις κατασκευές αλλά το service...



Αφορμή στάθηκαν οι βαρύγδουπες δηλώσεις διαφόρων υπευθύνων επί του θέματος περί «απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς», κάτι που οδήγησε μέχρι και σε παρέμβαση της κυβέρνησης, μέσω του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.

«Από την ώρα που εργαζόμενος δήλωσε ότι όλα έγιναν με τη συναίνεσή του και πως είναι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τα χρήματα που βγάζει, δεν υπάρχει κείμενη διάταξη που να επιτρέπει να μπει πρόστιμο. Εμείς από χθες εξετάζουμε τα ζητήματα ασφαλείας εργασίας του εργαζομένου. Ότι πρέπει να φοράει καπέλο, ειδική μπλούζα, για να μην τον πειράζει ο ήλιος», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης «κλείνοντας» επί της ουσίας του θέμα.

Το παρακάτω βίντεο το δημοσιεύει ένα ξενοδοχείο στο εξωτερικό όπου «διαφημίζει» τη συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία χαρακτηρίζεται ως «εξαιρετική εξυπηρέτηση».


Δείτε το βίντεο:



Πόσο service αντέχετε; 

Εδώ, καταδικάζουμε ή λέμε "ουάου";



Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα τα πράγματα είναι απλά. 
Ο ψευτοδικαιωματισμός έχει κτυπήσει κόκκινο.


Εάν ο συγκεκριμένος εργαζόμενος δεν ήθελε να κάνει αυτή τη δουλειά απλά θα έφευγε. 

Το μόνο πράγμα που ζητείται αυτή περίοδο σε όλο το Αιγαίο και το Ιόνιο, από τη Σαμοθράκη μέχρι ακόμη και τη Γαύδο και από την Κέρκυρα έως τα Κύθηρα, είναι εργαζόμενοι στην εστίαση.

Μάλιστα, αυτός ο ψευτοδικαιωματισμός έχει τόσο πολύ κτυπήσει κόκκινο στη χώρα που κάποιοι κάνουν μείζον θέμα ότι τα ψάρια θα πρέπει πρώτα να πεθάνουν από ασφυξία και μετά να τηγανιστούν...

Λες και με το να τηγανιστούν τα ψάρια, πριν πεθάνουν το ίδιο βασανιστικά από ασφυξία, προστατεύονται τα δικαιώματα τους. Ενώ οι αστακοί που βράζονται ζωντανοί κανένα πρόβλημα. Έχουν περισσότερα δικαιώματα τα ψάρια από τους αστακούς; Ήρεμα ρωτάμε...

Η βλακεία των ψευτοδικαιωματιστών σε όλο της το μεγαλείο...

Αυτό που εξάγεται ως συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει σαφώς πρόβλημα με τον ψευτοδικαιωματισμό μιας κοινωνίας που ενώ είναι παγερά αδιάφορη εάν πέφτει ένας πύραυλος και σκοτώνει παιδιά στην Ουκρανία ή όταν υπάρχει σκλαβοπάζαρο στη κεντρική Αφρική, εξανίσταται όταν ένας σερβιτόρος κάνει χάπενινγκ και σερβίρει μέσα στη θάλασσα. 

0 Σχόλια