Γνώριμοι στην ΕΛΑΣ 6 από τους συλληφθέντες χούλιγκαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια - Τα ίδια έκαναν και το 2015



«Πρωταγωνιστές» σε άγριες συμπλοκές που είχαν γίνει το Νοέμβριο του 2015 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, μεταξύ οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Ερυθρού Αστέρα, οι έξι από τους Κροάτες χούλιγκαν που συνελήφθησαν για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Παρά το γεγονός ότι ήταν σεσημασμένοι και είχαν συλληφθεί ξανά στην Ελλάδα, κατάφεραν ανενόχλητοι να περάσουν τα σύνορα και να προκαλέσουν νέα αιματηρά επεισόδια.
 
Η άγρια συμπλοκή του 2015, είχε ξεσπάσει μέρα μεσημέρι σε εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου. Οι Κροάτες χούλιγκαν, βρίσκονταν στην Ελλάδα για τον αγώνα της Ντιναμό με τον Ολυμπιακό, όταν συναντήθηκαν με φανατικούς οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα. Συνολικά 36 άτομα συνελήφθησαν από τις αρχές, ενώ έξι χούλιγκαν, κατέληξαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Έρχονται νέες καρατομήσεις στην ΕΛΑΣ


Με αφορμή τη σωρεία παραλήψεων και λαθών, από πλευράς Αστυνομίας που οδήγησαν στα αιματηρά γεγονότα της Νέας Φιλαδέλφειας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, προανήγγειλε νέες απομακρύνσεις αξιωματικών.

Στην απομάκρυνση επτά ακόμη ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την ολιγωρία και τους εν γένει εσφαλμένους χειρισμούς που οδήγησαν στην τραγωδία της Νέας Φιλαδέλφειας.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ ξεκινούν εφόδους σε συνδέσμους οπαδών.

Αρνούνται πάντα και τηρούν ενιαία στάση οι Κροάτες


Αρνήθηκαν πάντως ότι είναι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και μέλη των επονομαζόμενων «Bad Blue Boys» ή BBB οι νεαροί Κροάτες που συνελήφθησαν για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια της 7ης Αυγούστου και τον θανάσιμο τραυματισμό του Μιχάλη.

«Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Dynamo είμαι απλά φίλαθλος» κατέθεσε απολογούμενος 23χρονος από το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. «Δεν γνωρίζω ποιος οργάνωσε το ταξίδι για να έρθουμε στην Ελλάδα. Δεν είμαι οργανωμένος στην BBB της Dynamo και δεν γνωρίζω εάν κάποιος από τους συγκατηγορούμενούς μου είναι» ισχυρίστηκε αντίστοιχα 22χρονος Κροάτης συλληφθείς.

0 Σχόλια