Ο Φερνάντο Σάντος απολύθηκε από την Εθνική Πολωνίας

 

Ο Πορτογάλος τεχνικός μετά το Μουντιάλ αποχώρησε από την εθνική ομάδα της χώρας του  

Όταν το βράδυ της Κυριακής η Πολωνία γνώριζε την τρίτη της ήττα σε πέντε ματς στον προκριματικό όμιλο του Euro 2024 στα Πολωνικά ΜΜΕ η απόλυση του Φερνάντο Σάντος θεωρούνταν δεδομένη.

Ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος μετά το Μουντιάλ αποχώρησε από την εθνική ομάδα της χώρας του, έζησε μια εφιαλτική εμπειρία με την παρέα του Λεβαντόφσκι καθώς σε πέντε επίσημα ματς είχε μόλις δύο εντός έδρας νίκες (με Αλβανία 1-0 και με Νησιά Φερόε 2-0) και τρεις εκτός έδρας ήττες (3-1 από Τσεχία, 3-2 από Μολδαβία, 2-0 από Αλβανία) για τα προκριματικά του Euro 2024.

Η συνάντηση του με τον πρόεδρο της πολωνικής Ομοσπονδίας το βράδυ της Τρίτης δημιούργησε την αίσθηση ότι θα του δοθεί και μια νέα ευκαιρία, ωστόσο σήμερα το βράδυ βγήκε η ανακοίνωση για το διαζύγιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Σάντος για τη συνεργασία και να του ευχηθώ καλή τύχη στη συνέχεια. Σύντομα θα ανακοινώσουμε τον αντικαταστάτη του…», ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κούλεζα με τον Σάντος να δηλώνει: «Παρόλο που η συνεργασίας μας έληξε άδοξα, είμαι ευγνώμων που αποτέλεσα προπονητής της ΕΘνικής Πολωνίας και εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους τους Πολωνούς που με υποδέχθηκαν με τόσο ωραίο τρόπο όσο καιρό βρέθηκα εκεί».

Όσον αφορά τους πιθανούς αντικαταστάτες του το μεγάλο φαβορί είναι ο Μάρεκ Πάπζουν ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής με την Ράκοβ και αποχώρησε το καλοκαίρι…

0 Σχόλια