Γιώργος Καρλαύτης, το νέο αστέρι του super bowl

 

Ο Γιώργος Καρλαύτης κατέκτησε το δεύτερο πρωτάθλημα της καριέρας του, με τους Κάνσας Σίτι Τσιφς να επικρατούν των Σαν Φραντσίσκο 49ερς με 25-22 στο φετινό Super Bowl, που διεξήχθη στο Λας Βέγκας.

Ο νεαρός defensive end των Τσιφς, έγραψε ιστορία αφού έγινε ο πρώτος Έλληνας που πανηγυρίζει διαδοχικές κατακτήσεις τίτλων στο NFL και μάλιστα μόλις στην 2η σεζόν του στο πρωτάθλημα! 

Ο Καρλαύτης επελέγη στο No30 του ντραφτ του 2022, μετά από την πολύ καλή παρουσία του στο πανεπιστήμιο Περντιού, με τον γεννημένο στην Αθήνα, 22χρονο αμυντικό να φτάνει στην κορυφή του NFL για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Ο νεαρός αθλητής αγωνίστηκε στο Super Bowl έχοντας στο κράνος του την ελληνική σημαία.

Ο γεννημένος στην Αθήνα στις 3 Απριλίου του 2001 Γιώργος Καρλαύτης αγωνιζόμενος στη θέση του πλαγίου αμυντικού (Defensive end), η αμερικανίδα μητέρα του Έιμι και η οικογένειά του μετακόμισαν στις Ηνωμένες Πολιτείες όταν ήταν 13 ετών, το 2014, μετά τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα του, Ματθαίου Καρλαύτη, ο οποίος ήταν καθηγητής στο ΕΜΠ, ενώ είχε διατελέσει και έφορος στην ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών του Παναθηναϊκού.

Αγωνίστηκε με την Εθνική Ελλάδας εφήβων υδατοσφαίρισης στη θέση του τερματοφύλακα, καθώς και στον Παναθηναϊκό.

Αφότου μετακόμισε στις ΗΠΑ, ασχολήθηκε επίσης με την καλαθοσφαίριση και τον στίβο (σφαιροβολία, σκυταλοδρομία).

Έπαιξε κολεγιακό ποδόσφαιρο στο Purdue, όπου κέρδισε σειρά διακρίσεων στην περιφέρεια των Big Ten. Συγκεκριμένα, το 2019 ανακηρύχθηκε από τα ΜΜΕ μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής ομάδας, ενώ οι προπονητές των συμπεριέλαβαν στους τιμητικά αναφερόμενους.

Το 2020, αντίστροφα, ανακηρύχθηκε μέλος της δεύτερης καλύτερης αμυντικής ομάδας από τους προπονητές, ενώ τα ΜΜΕ των συμπεριέλαβαν στους τιμητικά αναφερόμενους.[10] Και το 2021, ανακηρύχθηκε μέλος της καλύτερης αμυντικής ομάδας τόσο από τους προπονητές, όσο και από τα ΜΜΕ.

Στη συνέχεια επιλέχθηκε από τους Κάνσας Σίτι Τσιφς στον πρώτο γύρο του NFL Draft του 2022, και συγκεκριμένα στο Νο 30.

0 Σχόλια