Με νέο 9άρι αυτόματο κιβώτιο το Honda Civic diesel



Η Honda διευρύνει τις επιλογές του Civic παρουσιάζοντας τη νέα έκδοση με 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων της πρόσφατα λανσαρισμένης και στη χώρα μας, diesel έκδοσή του.

Το νέο αυτόματο Honda Civic diesel συνδυάζει τη νεότερη έκδοση του 1.600άρη i-DTEC πετρελαιοκινητήρα των 120 ίππων με ένα κλασικό (με μετατροπέα ροπής) αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9 σχέσεων, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία έχει τη δυνατότητα να «πηδά» σχέσεις κατά το κατέβασμα, πηγαίνοντας απευθείας π.χ. στην 5η σχέση από την 9η ή στην 4η από την 7η, για γρηγορότερη απόκριση στις εντολές του οδηγού.

Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία που στο Civic υπάρχει αυτή η επιλογή (diesel και αυτόματο). Στις επιδόσεις, για το 0-100 km/h η Honda υπόσχεται χρόνο 11.0 sec, με τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 200 km/h.

Στο πεδίο της κατανάλωσης, η Honda αναφέρει ότι με βάση τον κύκλο NEDC, η μέση τιμή βρίσκεται στα 4.1 lt./100 km. Οι εκπομπές CO2 είναι 109 gr/km για το 5θυρο Civic ή 108 gr/km για το σεντάν.

Σε ό,τι αφορά τέλος στο πότε αναμένουμε το νέο μοντέλο στη χώρα μας, αυτό θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήδη πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε η διάθεση του Civic diesel με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

0 Σχόλια