Apr 21 Γέφυρα Ruyi, Κίνα: Η αναδιπλώμενη γέφυρα που έγινε viral


Είναι γνωστό ότι η Κίνα λατρεύει τις ιδιαίτερες γέφυρες, ειδικά αυτές που προκαλούν ίλιγγο με τη γυάλινη επιφάνειά τους.


Το 2019, το κρατικό μέσο ενημέρωσης ECNS υπολόγισε ότι υπήρχαν περισσότερες από 2300 γέφυρες στη χώρα, μαζί με "έναν απροσδιόριστο αριθμό από γυάλινους πεζόδρομους και τσουλήθρες ".

Ένα ακόμη θαύμα της αρχιτεκτονικής, λοιπόν, κερδίζει την παγκόσμια προσοχή, μια αναδιπλώμενη γέφυρα, που έχει δημιουργήσει ισχυρισμούς μεταξύ των άπιστων Θωμάδων, ότι είναι "υπερβολικά τρελή η ιδέα για να είναι αληθινή". Πράγματι, όταν οι εικόνες άρχισαν να κυκλοφορούν για πρώτη φορά από τη γέφυρα, η οποία εγκαινιάστηκε πέρυσι, πολλοί ισχυρίστηκαν ότι οι φωτογραφίες ήταν ψεύτικες, οδηγώντας τον ιστότοπο Snopes, που καταρρίπτει τους ιντερνετικούς μύθους, να ερευνήσει και τελικά να επιβεβαιώσει ότι είναι, όντως, πραγματική η γέφυρα.

Η γέφυρα Ruyi βρίσκεται στη γραφική περιοχή Shenxianju, κοντά στο Taizhou στην επαρχία Zhejiang, στην ανατολική ακτή της χώρας.

Ο σχεδιασμός της γέφυρας θεωρήθηκε υπερβολικά τραβηγμένος από τα μαλλιά, όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2017, αλλά μετά το εγκαίνιά του το περασμένο έτος έχει πλέον καλωσορίσει χιλιάδες τουρίστες.

Εμπνευσμένη από το jade ruyi, το οποίο συμβολίζει τη δύναμη και την καλή τύχη στην κινεζική λαογραφία, η εκπληκτική κατασκευή ύψους 140 μέτρων αποτελείται από τρεις γέφυρες, με ένα κομμάτι αυτών να είναι μερικώς κατασκευασμένο από γυαλί.

Το πάρκο δήλωσε σε δημοσίευσή του στην κοινωνική πλατφόρμα Weibo ότι "συνυφασμένες οι τρεις γέφυρες σε ένα ελικοειδές σχήμα, δίνουν στους επισκέπτες την αίσθηση μιας μοναδικής εμπειρίας όταν περνούν".

"Το άκαμπτο αλλά απαλό σχήμα τους είναι απόλυτα ενσωματωμένο με το φυσικό τοπίο του Fairy House, μοιάζει με ένα jade ruyi στον ουρανό, σαν μια νεραϊδένια υφασμάτινη κουρτίνα. Είναι ένα έργο ζωγραφικής, που μοιάζει με οθόνη όταν φαίνεται από απόσταση, με τα βουνά να φαίνονται γεμάτα κίνηση, και να της προσδίδουν επίσης, ομορφιά και αισιοδοξία. "

Ο πρώην Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα βίντεο της γέφυρας, γράφοντας αστειευόμενος: "Θα ήθελα καλύτερες χειρολαβές".
Οι τουρίστες στην Κίνα δεν χορταίνουν να επισκέπτονται τις -ουκ ολίγες- γυάλινες γέφυρες, παρά τις φωτογραφίες και τα πλάνα που κατά καιρούς δείχνουν τους επισκέπτες να προσκολλώνται στις πλαϊνές χειρολαβές φαινομενικά μαρμαρωμένοι από τον τρόμο.

Η γέφυρα Ruyi συγκαταλέγεται στη λίστα με τις πιο εντυπωσιακές γέφυρες στην Κίνα (και στον κόσμο θα προσθέταμε εμείς!).

Το οποίο δεν είναι λίγο, αν σκεφτεί κανείς πως η Κίνα φιλοξενεί τη μοναδική για το είδος της ψηλότερη γυάλινη γέφυρα, τη μεγαλύτερη γέφυρα στον πλανήτη που διασχίζει τη θάλασσα, τρεις από τις τέσσερις κορυφαίες και μεγαλύτερες σε μήκος κρεμαστές γέφυρες και τη -για την ώρα- μεγαλύτερη κρεμαστή γυάλινη γέφυρα στον κόσμο.

0 Σχόλια