Κάμερες αντί για καθρέφτες στο Audi E-Tron (vid)

Κάμερες αντί για καθρέφτες στο Audi E-Tron (vid)

Μία από τις πιο περίπλοκες πτυχές του νέου ηλεκτρικού SUV Audi E-Tron είναι οι εικονικοί πλευρικοί καθρέφτες που αντικαθιστούν τα παραδοσιακά κομμάτια γυαλιού με κάμερες και οπίσθιο φωτισμό τοποθετημένες σε “μίσχους”. Το video παρέχει πραγματικά παραδείγματα για το πώς λειτουργούν αυτές οι συσκευές και ενδεχομένως θέτουν κάποια ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους.

Το συγκεκριμένο κλιπ δείχνει τη λειτουργία της οθόνης αφής. Αγγίζοντας την οθόνη, εμφανίζεται μια σειρά από επιλογές για να κάνετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις. Χρησιμοποιώντας ένα δάχτυλο, ο οδηγός μπορεί να αλλάξει την πορεία της κάμερας. Πατώντας ένα εικονίδιο, ρυθμίζει επίσης την πλευρική οθόνη του συνοδηγού. Ενώ οι επίδειξη φωτογραφικών μηχανών επτά ιντσών ενσωματώνονται όμορφα στην αισθητική της καμπίνας, το σχήμα τους δεν φαίνεται ιδανικό για να δει πίσω από το όχημα. Η τραπεζοειδής οθόνη σημαίνει ότι υπάρχει διαγώνια εικόνα. Η Audi λέει ότι οι οδηγοί μπορούν να μεγεθύνουν την εικόνα σε μια εξωτερική θέση, οπότε μπορεί να είναι δυνατή η προσαρμογή της οθόνης για να έχετε μια ευρύτερη προβολή. Υπάρχουν επίσης τρεις ρυθμίσεις στο σύστημα MMI για να προσαρμόσετε τις κάμερες σε αυτοκινητοδρόμους, στροφές αλλά και στάθμευση.

Η καμπίνα θα διαθέτει επίσης ψηφιακές οθόνες για όργανα, ψυχαγωγία και έλεγχο HVAC. Θα υπάρχει επίσης ένα προαιρετικό, 16 ηχείων Bang & Olufsen στερεοφωνικό ηχοσύστημα. Οι εικονικοί καθρέφτες θα διατίθενται προαιρετικά στο E-Tron και πιθανόν δεν θα είναι διαθέσιμοι σε όλες τις αγορές. Οι περισσότερες χώρες δεν έχουν ακόμη κανονισμούς που να τους επιτρέπουν να αντικαταστήσουν τους κλασικούς καθρέπτες. Η Ιαπωνία είναι ένα από τα λίγα μέρη που επιτρέπουν ειδικούς καθρέφτες με βάση την κάμερα. Ωστόσο, η Audi λέει ότι πιέζει αξιωματούχους στις μεγάλες αγορές για να αλλάξει τα πράγματα. Η εταιρία θα κάνει το ντεμπούτο του E-Tron επίσημα σύντομα και θα ξεκινήσει τις παραδόσεις στα τέλη του 2018 ή στις αρχές του 2019. Το ηλεκτρικό SUV θα χρησιμοποιήσει μια μπαταρία 95 kW που θα επιτρέψει μια αυτονομία της τάξης των 400 km στον κύκλο δοκιμών WLTP.

0 Σχόλια