Schoolwave 2018

Schoolwave: Naxatras, Sewn Mouth, Homo Erectus, Hoi-Poi Farplane Wind, Hidden Sick, Πrisma, Boulevard, Sleeping Bugs, Bad Lama Αθήνα @ Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη

Ημερομηνία: 6, 7, 8 Ιουλίου 2018
Πόλη: Αθήνα
Χώρος: Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη
Διεύθυνση: Υμηττός
Τηλέφωνο: 210-7665205
Τιμή εισιτηρίου: free
Ώρα έναρξης: 19:00
Διοργανωτής: Schooligans, Περιφέρεια Αττικής και Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού

Schoolwave 2018

Έρχεται κύμα!

Εδώ και 14 χρόνια, το Schoolwave είναι το κύμα που περιμένουν κάθε καλοκαίρι χιλιάδες παιδιά. Φέτος έρχεται στις 6, 7 και 8 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων. Πάνω του ανεβαίνουν 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα απ’όλη την Ελλάδα και τρεις special guests: Locomondo (6/7), Naxatras (7/7) και Suicidal Angels (8/7). 

Το στίγμα στο Schoolwave 2018 δίνει η Θεσσαλονίκη. Είναι η πρώτη φορά που τόσες πολλές μπάντες (9 από τις 24!) προέρχονται από την πιο ανήσυχη μουσικά πόλη της Ελλάδας. Κατά τα άλλα, είναι ένα κλασικό Schoolwave με παιδιά πάνω και κάτω από τη σκηνή να εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής, διαφορετικές πόλεις, διαφορετικές φυλές: Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skate punk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες!

Το Schoolwave 2018 διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού, με Μέγα Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την επιλογή των 24 συγκροτημάτων, ανάμεσα στα 108 που δήλωσαν συμμετοχή, ανέλαβαν φέτος οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης(Schooligans).

DAY 1

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ

Eufonia - Heavy / Alternative Rock ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Inside-Out - Alternative Rock ΑΘΗΝΑ
Over 9000 - Skate Punk ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μυστήριος Τύπος & Θ. Αρλεκίνος - Hip Hop / Rap ΑΘΗΝΑ
Γης Μαδιάμ - Ελληνικό Παραδοσιακό / Έντεχνο ΣΕΡΡΕΣ
Reverse Cowbell - Funk Rock ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
End Cycle - Modern Metal/Metalcore ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Mask Of Prospero - Metal ΑΘΗΝΑ
LOCOMONDO

DAY 2

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Bad Lama - Heavy Rock / Stoner ΑΘΗΝΑ
Sleeping Bugs - Alternative Rock ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Boulevard - Alternative Rock ΑΘΗΝΑ
Πrisma - Progressive ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Hidden Sick - Hard Rock ΧΑΝΙΑ
Hoi-Poi Farplane Wind - Power Shonen ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Homo Erectus - Groove/Heavy Metal ΑΘΗΝΑ
Sewn Mouth - Deathcore ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
NAXATRAS

DAY 3

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Supernova - Space Rock ΑΘΗΝΑ
Tropeau Roman - Rap
Αντί Λογικής - Alternative Punk Rock ΑΘΗΝΑ
Ciggy Kiss - Rock ΛΑΜΙΑ
Γυμνασμένα Κορμιά - Alternative ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Corrosive Influence - Thrash Metal ΠΑΤΡΑ
Elder Tusk - Progressive / Heavy ΒΟΛΟΣ
Astrarot - Metalcore / Hardcore ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
SUICIDAL ANGELS

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

More info: schoolwave.gr

Ακολουθεί το αρχικό Δελτίο Τύπου

Ανακοινώθηκαν τα 24 μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα που θα ανέβουν στη σκηνή του Schoolwave 2018 (6-7-8 Ιουλίου, Θέατρο Βράχων, είσοδος ελεύθερη).

Το φεστιβάλ διοργανώνει η Δημιουργική Ομάδα Schooligans σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα, Δάφνης - Υμηττού, με μέγα δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα 24 συγκροτήματα του Schoolwave 2018 έρχονται από όλη την Ελλάδα για να παίξουν τη μουσική τους μπροστά σε χιλιάδες συνομηλίκους τους. Hard rock από Χανιά, death metal από Αθήνα, skate punk από Πειραιά, πολυφωνικά παραδοσιακά από Σέρρες!

Τα συγκροτήματα επιλέχθηκαν μέσω demo και live ακροάσεων, οι οποίες έγιναν φέτος για πρώτη φορά και στην Αθήνα (13-14 Απριλίου, PROVA Studios) και στη Θεσσαλονίκη (11 Απριλίου, Πολυχώρος WE).

Το δύσκολο έργο της επιλογής, ανάμεσα στα 108 συγκροτήματα που δήλωσαν συμμετοχή, ανέλαβαν οι: Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Vassilikos (τραγουδοποιός), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθαρίστας και συνθέτης), Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθαρίστας και τραγουδοποιός), Γιώργος Μουχταρίδης (διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Pepper), Χρυσόστομος Μουράτογλου (μουσικός παραγωγός) και Χρήστος Ιωαννίδης(Schooligans).

Ο Γιώργος Μουχταρίδης βρέθηκε φέτος για πρώτη φορά στην επιτροπή των ακροάσεων: «Δεν ήμασταν ακριβώς κριτές. Ακούσαμε με ανοιχτό πνεύμα και ανοιχτή ματιά πάρα πολλές μπάντες. Ήταν σπουδαία εμπειρία για μένα, όχι μόνο από μουσικής πλευράς - κάποιες από τις μπάντες θα πλήρωνα για να τις ακούσω! - αλλά και κοινωνιολογικής. Βλέπεις προς τα πού πηγαίνει μια σημαντική μερίδα της νεολαίας, τι ακούει, τι σκέφτεται, τι όνειρα κάνει».

Τακτικός επισκέπτης στις ακροάσεις του Schoolwave είναι ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo. «Έρχομαι κάθε χρόνο για να πάρω λίγη από αυτή την ενέργεια, από αυτό το vibe των παιδιών, που εμείς οι επαγγελματίες συχνά το χάνουμε στην πορεία. Το ιδιαίτερο στο Schoolwave είναι η ιδέα της μπάντας. Είναι ένας θεσμός που εδώ και 14 χρόνια στηρίζει την μπάντα. Ενώ όλα τα talent shows έχουν επικεντρωθεί στον τραγουδιστή και στο να φτιάξουν το ίματζ ενός συγκεκριμένου καλλιτέχνη, στο Schoolwave βλέπεις μπάντα, βλέπεις παρέα!».

Ορισμό της μπάντας - παρέα αποτελούν οι Αντί Λογικής, μια παρέα δεκαεξάχρονων που παίζουν alternative punk και γνωρίστηκαν πριν δύο χρόνια στο ίδιο το Schoolwave. «Είχαμε πάει ως θεατές και έτυχε να πιάσουμε κουβέντα. Σιγά σιγά γίναμε φίλοι, φτιάξαμε την μπάντα και φέτος δηλώσαμε συμμετοχή. Αν περάσουμε, θα είναι απίστευτο! Είναι το όνειρό μας από τότε που το πρωτοείδαμε».

Κάποιες από τις μπάντες ήρθαν από πολύ μακριά για να συμμετέχουν στις ακροάσεις, όπως οι Negative Creep από το Αργοστόλι. «Ταξιδεύαμε επτά ώρες, αλλά άξιζε το ταξίδι. Οι ακροάσεις ήταν αξέχαστη εμπειρία. Δεν είναι εύκολο να έχεις rock μπάντα σε μια επαρχιακή πόλη. Όλοι ακούνε Οικονομόπουλο! Κάνουμε πρόβες πάνω από το σπίτι της γιαγιάς μου. Μόλις μας ακούει, μας βάζει τις φωνές και μας κυνηγάει. Αν περάσουμε στο Schoolwave, θα μας ακολουθήσει fan club από την Κεφαλονιά. Ναι, θα φέρουμε και τη γιαγιά!».

Αυτά είναι τα συγκροτήματα του Schoolwave 2018:

1. Astrarot, Metalcore/ Hardcore, Θεσσαλονίκη
2. Bad Lama, Heavy Rock, Αθήνα
3. Boulevard, Alternative Rock, Αθήνα
4. Ciggy Kiss, Rock, Λαμία
5. Corrosive Influence, Thrash Metal, Πάτρα
6. Elder Tusk, Progressive/ Heavy, Βόλος
7. End Cycle, Post Hardcore, Θεσσαλονίκη
8. Eufonia, Heavy/ Alternative Rock, Θεσσαλονίκη
9. Hide n' Seek, Alternative Hard Rock, Χανιά Κρήτης
10. Hoi-Poi Farplane Wind, Post Hardcore, Θεσσαλονίκη
11. Homo Erectus, Groove/ Heavy Metal, Αθήνα
12. Inside-Out, Alternative Rock, Αθήνα
13. Mask Of Prospero, Metal, Αθήνα
14. Over 9000, Skate Punk, Πειραιάς
15. Reverse Cowbell, Funk Rock, Θεσσαλονίκη
16. Sewn Mouth, Deathcore, Θεσσαλονίκη
17. Sleeping Bugs, Alternative Rock, Θεσσαλονίκη
18. Supernova, Space Rock, Αθήνα
19. Tropeau Roman, Rap, Ωροπός Αττικής
20. Αντί Λογικής, Alternative Punk Rock, Αθήνα
21. Γης Μαδιάμ, Ελληνικό Παραδοσιακό Έντεχνο, Σέρρες
22. Γυμνασμένα Κορμιά , Alternative, Θεσσαλονίκη
23. Μυστήριος Τύπος & Θ. Αρλεκίνος, Hip Hop/ Rap, Αθήνα
24. Πrisma, Progressive, Θεσσαλονίκη

More info: schoolwave.gr

Το Schoolwave σε αριθμούς:

- 14 χρόνια κλείνει φέτος το Schoolwave
- 2.343 συγκροτήματα έχουν δηλώσει συμμετοχή από το 2005 μέχρι το 2018
- 264 από αυτά έχουν ανέβει στη σκηνή
- 10.000 θεατές πηγαίνουν κάθε χρόνο στο Schoolwave
- 85 χειμερινά Schoolwave live έχουν γίνει στην Αθήνα και άλλα 21 live σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Schoolwave on Tour
- 322 βίντεο κλιπ και 10 ντοκιμαντέρ έχουν δημιουργηθεί από τη βιντεοσκόπηση των συναυλιών
- 10.000.000 views έχουν τα βίντεο του Schoolwave στο Youtube

0 Σχόλια