«Ναι» των Γερμανών στα κλειστά κέντρα κράτησης, «όχι» στη… Μέρκελ

«Ναι» των Γερμανών στα κλειστά κέντρα κράτησης, «όχι» στη… Μέρκελ | Newsit.gr

Μπορεί η πλειοψηφία των Γερμανών που συμμετείχαν σε έρευνα να θεωρούν "καλή" λύση τα κλειστά κέντρα ασύλου που συμφώνησαν Μέρκελ και Ζεεχόφερ, αλλά οι μισοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να αντέξει έως το τέλος της τετραετίας.
Οι Γερμανοί είναι διχασμένοι και όσον αφορά στο ποιος βγήκε νικητής από τη διαμάχη ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον υπουργό Εσωτερικών και κυβερνητικό της εταίρο, Χορστ Ζεεχόφερ.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης ZDF, μόνο το 35% των Γερμανών δεν βρίσκει καλή την ιδέα για εγκατάσταση κλειστών κέντρων φιλοξενίας αιτούν των άσυλο. Σε αντίθεση με το 59% που τάσσονται υπέρ.

«Ψηφίζουν» Μέρκελ αλλά θα… πέσει

Από την σύγκρουση των δύο εταίρων, το 41% θεωρεί ότι κερδισμένη βγήκε η Μέρκελ, ενώ πλεονέκτημα για τον Χ. Ζεεχόφερ διακρίνει το 40%. Το 59% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) θα στηρίξουν τελικά την συμφωνία, ενώ το 37% πιστεύει ότι θα την απορρίψουν.

Σχετικά με την βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, οι Γερμανοί, σε ποσοστό 51% δεν πιστεύουν ότι το σημερινό κυβερνητικό σχήμα θα φθάσει ως το 2021.

0 Σχόλια