MICHAEL SCHENKER:”Οι SCORPIONS με χρησιμοποίησαν στην Ελλάδα για να πουλήσουν!”


Ο θρυλικός Michael Schenker, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Rock Overdose μίλησε στον Ζήση Πετκανα (με την πολύτιμη βοήθεια του Πάυλου Γιαννακόπουλου) για το νέο solo album του με τίτλο "Immortal", που σηματοδοτεί την 50ή επέτειό του στη μουσική σκηνή.

Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψή του για τους Scorpions οι οποίοι - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά - τον χρησιμοποίησαν ως εργαλείο, εκμεταλλευόμενοι τη νεαρή του ηλικία, 50 χρόνια πριν όταν δημιούργησαν μαζί το συγκρότημα.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη, η οποία θα δημοσιευθεί σύντομα ...

 

 

12 '".... Ήθελα να έχω αυτό το τραγούδι (“In search for the peace of mind” ) στο επετειακό μου album, γιατί αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μου νότα σε album, όταν ήμουν 15 ετών. Στο "Lonesome Crow", οι Scorpions δεν έγραψαν ποτέ τραγούδια μόνoι τους! Ήμουν ο τραγουδοποιός, εκείνοι δεν ήξεραν πώς να γράψουν τραγούδια! ... "

"Η πρώτη μου νότα ήταν στο “In search for the peace of mind” και αυτός ο τίτλος έγινε το sountrack της ζωής μου! Τo έγραψα μόνος μου μια μέρα στην κιθάρα μου, στην κουζίνα της μητέρας μου, δεν υπήρχε κανένας εκεί! Κι όμως στα credits γράφουν και τον Rudolf, ενώ αυτός δεν είχε καμία γνώση στο να γράφει στίχους, πώς θα μπορούσε να είναι στα credits των στίχων; "

"Ο Rudolf με χρησιμοποίησε ως εργαλείο! Ήθελε να τα κάνω όλα εγώ αντί γι 'αυτόν! ... Πάντα με ανάγκαζαν, πάντα με χρησιμοποιούσαν ... γιατί ήμουν ακόμη παιδί ..."

Όσον αφορά τις αναμνήσεις του από την Ελλάδα και τους Έλληνες οπαδούς, ο M.Schenker σχολίασε:

31' "Οι Scorpions με προσκάλεσαν να παίξω στην Ελλάδα γιατί έγραψα την εισαγωγή στο "Holiday", ένα μέρος 45'' από το τραγούδι. Είμαι ο τραγουδοποιός , αλλά αυτό δεν αναφέρεται στα credits του album. Δεν ξέρω πόσα άτομα το γνωρίζουν αυτό. Με προσκάλεσαν να παίξω στο acoustic show στην Ελλάδα, αλλά απλά χρησιμοποίησαν το όνομά μου γιατί ήθελαν να πουλήσουν! Ήταν προσκεκλημένος επίσης ο Uli (Jon Roth) κ.λπ.

Αλλά πρέπει να πω ότι οι Έλληνες είναι φανταστικό ακροατήριο! Απλώς αισθάνομαι απογοητευμένος από το πώς με χρησιμοποίησαν στην Ελλάδα, γιατί το "Holiday" είναι ένα τόσο δημοφιλές τραγούδι εκεί, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έγραψα την εισαγωγή, απλά με χρησιμοποίησαν για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους! Συμφώνησα και το έκανα. Ήταν μια φανταστική συναυλία, η Ελλάδα είναι πάντα ένα φανταστικό μέρος για να παίζεις! "


0 Σχόλια