Ο μικρός οικισμός της Μήλου που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Ο μικρός οικισμός της Μήλου που μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής

Κάθε κομμάτι της Μήλου έχει τη δική του ξεχωριστή ομορφιά, και όλη η ηφαιστειογενής δημιουργία του νησιού του χαρίζει χαρακτήρα ανεπανάληπτο, εικόνες άγριου φυσικού κάλλους και συναρπαστικά τοπία.

Εκτός από τις φημισμένες δημιουργίες της φύσης όμως, υπάρχουν κι άλλες γωνιές του νησιού με ανόθευτο παραδοσιακό χρώμα, που θα γοητεύσουν τον επισκέπτη. Μεταξύ αυτών είναι το Κλήμα, τα Μανδράκια και ο Φυροπόταμος, που εκτείνονται γύρω από την Πλάκα, την πρωτεύουσα του νησιού, πλήρως ενσωματωμένα στα σπλάχνα της Μήλου.

Χτισμένος γύρω από τον ναό της Ζωοδόχου Πηγής, ο οικισμός στα Μανδράκια ξεχωρίζει για τα περίφημα «σύρματα», τους υπόσκαφους αποθηκευτικούς χώρους για τις βάρκες με τα σκαλισμένα στον βράχο σκαλιά και τις χρωματιστές πόρτες.

Εντυπωσιακά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής, σαν ζωγραφισμένα από το χέρι καλλιτέχνη, συνδυάζονται με τα κρυστάλλινα νερά της Μήλου και τις άγριες ακρογιαλιές της, υπενθυμίζοντας στον ταξιδιώτη την ανεπιτήδευτο και τόσο γοητευτικό χαρακτήρα του κυκλαδίτικου τοπίου.

0 Σχόλια