Cinque Terre: Τα πέντε χωριά της Ιταλικής Ριβιέρας


Αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα, δημοφιλή και τουριστικά μέρη της ανατολικής Ριβιέρας της Λιγυρίας στην Ιταλία. Όχι άδικα, καθώς το τοπίο είναι μοναδικό και έχει χαρακτηριστεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εδώ δεν θα συναντήσετε μουσεία και γνωστά αξιοθέατα αλλά ένα πολύ εντυπωσιακό σκηνικό, ένα «μωσαϊκό» πολύχρωμων σπιτιών. Περπατήστε σε μονοπάτια, δοκιμάστε gelato και απολαύστε τη θέα από ψηλά. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε πριν επισκεφτείτε κάθε ένα από τα πέντε χωριά της.

Riomaggiore

Πολύχρωμα σπίτια, όμορφα καφέ, εστιατόρια, τουριστικά μαγαζάκια δημιουργούν μία ζωντανή ατμόσφαιρα στο πιο τουριστικό από τα πέντε χωριά της Cinque Terre. Η θέα του λιμανιού είναι μαγική, για αυτό και εκεί θα συναντήσετε αρκετούς επισκέπτες που προσπαθούν να την αποτυπώσουν στις φωτογραφίες τους.

Τέλος, από το μονοπάτι του έρωτα, το Via dell’ Amore μπορεί κάποιος να συνεχίσει τη βόλτα στη Manarola, ακολουθώντας τη διαδρομή δίπλα στην άκρη του γκρεμού και απολαμβάνοντας τη μοναδική θέα. Προς το παρόν παραμένει κλειστή και αναμένεται να ξαναλειτουργήσει την Άνοιξη του 2021, αλλά μέχρι τότε μπορείτε να φτάσετε στο κοντινό χωριό με το τρένο.

Manarola

Αποτελεί το πιο «φωτογενές» από τα πέντε χωριά, χάρη στην όμορφη μαρίνα του και τα πολύχρωμα σπίτια του. Οι τολμηροί μπορούν να βουτήξουν στα κρυστάλλινα νερά από την άκρη του λιμανιού και οι περιπετειώδεις έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν την περιοχή, ανεβαίνοντας στον ναό του Αγίου Λαυρεντίου, με τη θέα που κόβει την ανάσα.


Corniglia

Αποτελεί ένα γραφικό χωριό με αυθεντικό χαρακτήρα και όμορφα σοκάκια. Προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να απολαύσουν το aperitivo τους με ηρεμία και να γνωρίσουν τα «μυστικά» του κάνοντας βόλτες στα σοκάκια.

Vernazza

Η πλατεία Marconi αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής και σημείο συνάντησης ντόπιων και επισκεπτών. Όμορφα καφέ και εστιατόρια προσφέρουν παραδοσιακές ιταλικές συνταγές για όσους θέλουν να απολαύσουν την τοπική κουζίνα. Μπορείτε να συνεχίσετε τη βόλτα σας στα σοκάκια της Vernazza ή να φτάσετε μέχρι το κάστρο Doria και τον κυλινδρικό πύργο Belforte.

Monterosso


Η αμμώδης παραλία του αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες, για αυτό δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όσους προτιμούν την ηρεμία. Στο κέντρο του μικρού χωριού μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία της πόλης, κάνοντας βόλτα στο κάστρο και τον Πύργο Aurora και χαζεύοντας τα αγάλματα. Το συγκεκριμένο χωρίο προσφέρει εύκολη πρόσβαση προς το δημοφιλές ιταλικό ψαροχώρι Portofino.

0 Σχόλια