Ο Καρανίκας ειρωνεύεται την Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά



«Δάκρυσα με την Αρβελερ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια ειρωνική δήλωση για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ προχώρησε ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Καρανίκας.

«Δάκρυσα με την Αρβελερ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter ο κ.Καρανίκας. 

Συγκλονισμένη από την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά εμφανίστηκε, νωρίτερα, στην ΕΡΤ η διακεκριμένη ιστορικός.

«Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες» είπε για να προσθέσει: «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».

Η κ. Αρβελέρ εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.

«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε σε άλλο σημείο και επικαλέστηκε δε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η ιστορικός, αναφερόμενη στις αντιδράσεις Τούρκων πολιτών.

0 Σχόλια