Θετικός στον κορονοϊό ο Άντι Μάρεϊ


Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Άντι Μάρεϊ στο Όπεν Αυστραλίας, καθώς ο τρεις φορές νικητής σε τουρνουά γκραν σλαμ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. 

Ο 33χρονος Σκωτσέζος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, είναι σε καλή κατάσταση και βρίσκεται σε απομόνωση στο σπίτι του, ωστόσο συνεχίζει να ελπίζει ότι θα μπορέσει να δώσει το «παρών» στο πρώτο τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς.

Ο Μάρεϊ επρόκειτο να «πετάξει» μέσα στην εβδομάδα για την Αυστραλία, καθώς πρέπει να μπει σε υποχρεωτική καραντίνα δύο εβδομάδων στη Μελβούρνη ενόψει του Όπεν Αυστραλίας, το οποίο αρχίζει στις 8 Φεβρουαρίου. Έτσι, μετά την εξέλιξη αυτή θα χρειαστεί να δώσει «μάχη με το χρόνο» για να φτάσει εγκαίρως στην Αυστραλία, προκειμένου να ολοκληρώσει την καραντίνα.

Ο Μάρεϊ δεν έχει δώσει αγώνα για το ATP Tour από τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ έχει... κατρακυλήσει στην παγκόσμια κατάταξη τα τελευταία χρόνια, ύστερα από εγχείρηση στο γοφό, στην οποία υποβλήθηκε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο νούμερο 123. Σχεδίαζε να επιστρέψει στη δράση στο Delray Beach Open της περασμένης εβδομάδας, αλλά απέσυρε τη συμμετοχή του λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι είχε πάρει κάρτα ελευθέρας συμμετοχής.

Η επιβεβαίωση ότι ο Μάρεϊ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό ακολουθεί ένα μικρό «ξέσπασμα» της πανδημίας την περασμένη εβδομάδα στο Εθνικό Κέντρο Τένις του Ροουχάμπτον, όπου ο Μάρεϊ έκανε μεγάλο μέρος της προπόνησής του το τελευταίο διάστημα.

Ο Μάρεϊ έχει κατακτήσει τον τίτλο στο Γουίμπλεντον το 2013 και το 2016, καθώς και το US Open το 2012. Επίσης, την... τροπαιοθήκη του κοσμούν και δύο χρυσά μετάλλια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012) και του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016).

0 Σχόλια