Γαλανόπουλος: «Μπαίνουμε φοβισμένοι, μας πονάει που δεν έχουμε κερδίσει ντέρμπι»


Για τα προβλήματα της ΑΕΚ και την εικόνα που παρουσιάζει στα παιχνίδια, μίλησε ο Κώστας Γαλανόπουλος
Ο διεθνής μέσος της Ενωσης, Κώστας Γαλανόπουλος μίλησε στα κανάλια της NOVA για την κατάσταση στην ομάδα, τονίζοντας πως η ομάδα δεν διάγει την καλύτερη περίοδό της και αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα, αλλά και τις εμφανίσεις στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Μας πονάει ότι δεν έχουμε κερδίσει ένα ντέρμπι, μας ρίχνει τη ψυχολογία και δυσκολεύει τη συνέχεια. Από εκεί και πέρα έχουμε κάνει κι άλλα αρνητικά αποτελέσματα. Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Γι' αυτό κι έγινε αυτή η αλλαγή με τον προπονητή. Ισως να μην ήταν κι αυτό το πρόβλημα. Ισως να ήταν κι αυτό, θα δούμε. Ο Μανόλο γνωρίζει πολύ καλά την ομάδα και θα βρει γρήγορα τη λύση», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια για τη συνέχεια της ομάδας.

«Στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν είναι σωστό να μιλάμε για το πόσο απέχουμε από τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη. Νομίζω είναι εμφανές ότι έχουμε πρόβλημα και αγωνιστικά στο γήπεδο. Πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα μας και να αντιδράσουμε μέσα στο γήπεδο. Εχουμε μιλήσει πάρα πολύ. Ολοι οι παίκτες ψάχνουμε λύσεις. Αλλάξαμε και προπονητή όπως είπα και πριν. Νομίζω ότι πρέπει να παρουσιαστούμε όπως πρέπει εμείς πρώτα και μετά να δούμε και να κοιτάξουμε τους υπόλοιπους».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ στα φετινά παιχνίδια πως αντιδρά μετά το γκολ που δέχεται από τον κάθε αντίπαλο τόνισε: 

«Μπαίνουμε φοβισμένοι. Η πίεση που είναι δεδομένη πως θα υπάρχει σε μια ομάδα όπως η ΑΕΚ που κάθε παιχνίδι πρέπει να το κερδίσεις, κάποιες φορές μας απενεργοποιεί στο παιχνίδι και μόλις βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο η ομάδα λύνεται, αλλά πλέον είναι αργά».

Για τις συζητήσεις που γίνονται στα αποδυτήρια: «Είμαστε αρκετοί που ήμασταν τη χρονιά που είχαμε κερδίσει το πρωτάθλημα. Είναι μια κατάσταση που μας πονάει .Προσπαθούμε να βρούμε τη λύση. Αλλά από εκεί και πέρα βρισκόμαστε σε μια περίοδο αλλαγής, όπως και η διοίκηση και το προπονητικό τιμ. Εχουν αλλάξει αρκετά στα Σπάτα. Νομίζω ότι έρχεται η άνοιξη».

Για τον τσαμπουκά που έβγαλε ο ίδιος όταν μπήκε αλλαγή στο ματς με τον Ολυμπιακό: 

«Συμφωνώ έως έναν βαθμό. Οχι ότι όταν μπήκα εγώ άλλαξε κάτι. Αλλά νομίζω ότι η ομάδα έδειχνε ότι δεν είχε ψυχολογία. Δεν έλειπε ο τσαμπουκάς και το πάθος αλλά η ομάδα έδειχνε ότι δεν έχει την ψυχολογία για να κερδίσει ένα ντέρμπι».

Για το ματς με τον Παναιτωλικό: 

«Υπό άλλες συνθήκες αν ήμασταν στην κατάσταση που έπρεπε, στη χρονιά του πρωταθλήματος, θα ήταν ένα παιχνίδι που θα πηγαίναμε για να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να το χαρούμε και να απολαύσουμε το παιχνίδι. Πλέον είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και κάθε παιχνίδι, έχει τη διπλάσια πίεση απ΄ότι θα είχε. Δεν υπάρχει ισοπαλία ούτε και ήττα στο πλάνο πλέον».

Για το αν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή η επιπλέον πίεση για τους παίκτες: «Πιστεύω πως όχι διότι όλοι οι ποδοσφαιριστές, ειδικά αυτοί που βρίσκονται περισσότερα χρόνια στην ομάδα, το καταλαβαίνουν. Ακόμα και τη χρονιά που κερδίσαμε το πρωτάθλημα, στους πανηγυρισμούς μας υπήρχε πίεση για το Κύπελλο που ήταν μετά από λίγες ημέρες. Μαθαίνεις να ζεις με αυτό. Το έχω ξαναπεί και μετά το παιχνίδι με τη Λέστερ. Από εκεί και πέρα όταν φτάνεις στο σημείο να παίρνεις το πρωτάθλημα και να έχεις πάλι πίεση γιατί τρεις μέρες μετά έχεις κι άλλο παιχνίδι, νομίζω ότι καταλαβαίνεις πως θα υπάρχει πάντα πίεση σε αυτή την ομάδα».

Τέλος, ο Κώστας Γαλανόπουλος μίλησε για το ότι η Ένωση πρέπει να βρει ξανά την ομαδικότητά της και να βγάλει πίστη στο γήπεδο: 

«Είναι κάτι που προσπάθησε να μας περάσει ο Μανόλο σε αυτές τις λίγες ημέρες που είναι εδώ. Από εκεί πέρα νομίζω ότι είναι απίθανο να άλλαζε την κατάσταση που είχαμε προηγουμένως μέσα σε πέντε ημέρες. Δουλεύει γι' αυτό, προσπαθούμε κι εμείς γι' αυτό και θα φανεί το αποτέλεσμα»

0 Σχόλια