Δεν έπιασε το κόλπο του 20χρονου που έβηξε σε αστυνομικούς φωνάζοντας «ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ» - Θα πάει φυλακή


Τέσσερις μήνες φυλακή είναι η ποινή που εισέπραξε ένας 20χρονος Δανός για το περίεργο αντι-αστυνομικό statement που πραγματοποίησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η χώρα βρισκόταν σε καθολικό lockdown. Όταν τον σταμάτησαν για έλεγχο, ο άνδρας έβηξε πάνω στους αστυνομικούς φωνάζοντας δυνατά «ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ».

Για την πράξη του αυτή συνελήφθη κατηγορούμενος για απειλητική συμπεριφορά και το ότι βρέθηκε αρνητικός στον κορωνοϊό δεν είχε καμία σημασία. Όταν δικάστηκε από τοπικό δικαστήριο κρίθηκε αθώος, όμως σε δεύτερο επίπεδο καταδικάστηκε. Το σόου ολοκληρώθηκε με την προσφυγή του στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, όπου οι εισαγγελείς ζήτησαν να φάει από 3 έως 5 μήνες φυλακή. Αξίζει να σημειωθεί ότι καταδικάστηκε και γιατί το έσκασε από την αστυνομία και όχι μόνο για τον βήχα.



Να πούμε εδώ ότι η εν λόγω πρακτική είναι αρκετά διαδεδομένη. Σύμφωνα με έρευνα της Telegraph, τον περασμένο Απρίλιο η αστυνομία της Αγγλίας και της Ουαλίας είχε κάπου 200 περιστατικά βηξίματος ή φτυσίματος αστυνομικών ανά βδομάδα, αν και δεν γνωρίζουμε αν όσοι το έκαναν ήταν όντως άρρωστοι.

Όπως και να’ χει, η κραυγή «ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ» κάνει την απόπειρα του νεαρού Δανού πιο ξεχωριστή από τις άλλες.

0 Σχόλια