Μια ακόμη ευκαιρία για υψηλή διάκριση έχει ο αθλητής Βασίλης Αβραμίκας στο παγκόσμιο OPEN Para_Taekwondo που διοργανώνει η Δανία



1


Τα κατάφερε ξανά και δημιούργησε από το ΅0΅ την ευκαιρία να δούμε για ακόμη μια φορά την γαλανόλευκη ψηλά σε μια ακόμη αθλητική διοργάνωση. Στην Παγκόσμια διοργάνωση που είναι διαδικτυακή λόγω των έκτακτων μέτρων για την covid-19 Συμμετέχουν 1000 αθλητές από 75 χώρες.


Τα κατάφερε ξανά ο Βασίλης Αβραμίκας και δημιούργησε από το ΅0΅ την ευκαιρία να δούμε για ακόμη μια φορά την γαλανόλευκη ψηλά σε μια ακόμη αθλητική διοργάνωση. 

Ένας αθλητής που είναι πλέον φανερό πως δεν τον χωρούν τα στενά όρια του Δήμου Φυλής, τόπος που διαμένει αλλά παρόλαυτα ουδεμία ουσιαστική βοήθεια έχει. Και αυτό κάνει τον αγώνα του ίδιου, των ανθρώπων του Βασίλη αλλά και του προπονητή του, ακόμη πιο αξιέπαινο. 

Στην Παγκόσμια διοργάνωση, που είναι διαδικτυακή λόγω των έκτακτων μέτρων για την covid-19 Συμμετέχουν 1000 αθλητές από 75 χώρες.
Αρκεί να αναφέρουμε πως ο αθλητής - που είχε απέναντι του αθλητές από οργανωμένες ομοσπονδίες όπως από την Ρωσία, την Κροατία ή την Αμερική κλπ για να αγωνιστεί στο OPEN βρήκε χώρο στα... Ταμπούρια του Πειραιά, αφού ως γνωστόν ο Δήμος Φυλής έχει παραχωρήσει το Ολυμπιακό Στάδιο Βαρέων Αθλημάτων στο τμήμα μπάσκετ της ΑΕΚ...
Δείτε τι έγραψε λοιπόν ο ίδιος ο πολυβραβευμένος αθλητής του  Para_Taekwondo, Βασίλης Αβραμίκας. στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook που λαχταρά να υψώσει για ακόμη μια φορά την σημαία της πατρίδας του στο πιο ψηλό βάθρο:
"Περάσαμε στο τελικό στο παγκόσμιο Open 3 LENTS στην P20 U30 Para Poomsae ParaTaekwondo .. Αύριο στις 15.04 ο τελικός. Πάμε για το καλύτερο για την Ελλάδα μας. #Go_for_Greece #Hellas_Para_Taekwondo."

Ο Αθλητής μάλιστα του "ευ αγωνίζεσθαι", χαιρέτησε και τον Γιώργο Κατσουλάκο της Hellas Dream Team ERMIS που κατετάγη στην πέμπτη θέση γράφοντας: 

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Κατσουλακο της Hellas Dream Team ERMIS που έκανε μια τεράστια εμφάνιση και αύριο θα είμαστε μαζί στο τελικό για την Ελλάδα μας.
ΕΥΓΕ ΒΑΣΙΛΗ! # Go_for_Greece

Υ.Γ. Η περίπτωση του Πρωταθλητή Νοτίου Ελλάδος Βασίλη Αβραμίκα, από τα Άνω Λιόσια, για την οποία ενημερώθηκε ο υπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης μετά από υπομνήματα που έλαβε από φορείς των ΑμΕΑ, κίνησαν το έντονο ενδιαφέρον του υπουργού, που εκδήλωσε την πρόθεσή του να διορθώσει άμεσα αυτή την αδικία στους εκπροσώπους του αθλήματος.

Διευκρινήσεις για τους λόγους που παραμένουν χωρίς κατηγοριοποίηση οι αθλητές Ταεκβοντό με ειδικά προβλήματα στη χώρα μας, συζήτησε σε πρόσφατη επικοινωνία που είχε ο κ. Αυγενάκης με τον αθλητή, κατόπιν της οποίας ανέθεσε σε ειδική σύμβουλο του υπουργείου, αρμόδια για τα θέματα αθλητών ΑμΕΑ, να αναλάβει να διερευνήσει τις λύσεις που θα αποκαταστήσουν και θα εξασφαλίσουν το συντομότερο τη συμμετοχή αυτών των αθλητών στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις.

Ο Βασίλης Αβραμίκας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την παρέμβαση και το προσωπικό ενδιαφέρον του υπουργού Αθλητισμού, που σίγουρα αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη για όλους τους αθλητές ΑμΕΑ του Taekwondo στην Ελλάδα, καθώς τους ανοίγεται πλέον ο δρόμος για τα αγωνιστικά τατάμι σπουδαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Στο υστερόγραφο οι πληροφορίες από το: https://gavata.news

0 Σχόλια