Υποχώρησε ξαφνικά η θάλασσα σε πολλές περιοχές της χώρας μας!


Υποχώρηση των υδάτων της θάλασσας παρατηρήθηκε ξαφνικά στο Καβούρι αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, όπως στο Ναύπλιο, στη Σύρο και στον Βόλο.

Υποχώρησε η θάλασσα σε παραλία του Κρήτης 

Ένα εντυπωσιακό φυσικό φαινόμενο έκανε την εμφάνισή του σε παραλίες της Κρήτης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην περιοχή Αμμουδάρα που προκάλεσε συζήτηση, μέχρι και ανησυχία. Μάλιστα «συνδέθηκε» ακόμα και με την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Ελασσόνα, όπως αναφέρει το creta24.gr.

Δείτε τις φωτογραφίες από την σελίδα ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ:

Υποχώρησε η θάλασσα και στο Καβούρι

Ένα σπάνιο φαινόμενο αντίκρισαν χθες όσοι Βουλιαγμενιώτες πήγαν για περπάτημα στο Καβούρι.

Η στάθμη της θάλασσας είχε υποχωρήσει και πλέον, μπορούσαν να πάνε περπατώντας ως το νησάκι που βρίσκεται λίγα μέτρα από την ακτή.

Τις φωτογραφίες δημοσίευσε η σελίδα ilovevouliagmeni.

Μοναδικό φαινόμενο και στη Σύρο! 



Το φαινόμενο παρατηρήθηκε και στη Σύρο, όπου κάτοικοι δημοσίευσαν φωτογραφίες στα social Media.

Το φαινόμενο αυτό, αν και συνδέεται από κάποιους με σεισμό, αυτό δεν ισχύει απόλυτα όπως εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθ. Λέκκας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, σε λίγες περιπτώσεις η κατάκλιση των λιμένων αποτελεί προσεισμικό φαινόμενο και συμπληρώνει: «Όταν παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα, συνήθως οφείλονται σε μετεωρολογικές συνθήκες, όπως νότιους ανέμους, ή μπορεί να οφείλεται στη σύνοδο κάποιων πλανητών που ασκούν έλξη σε θαλάσσιες μάζες».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Λέκκας, αν το φαινόμενο της υποχώρησης της στάθμης της θάλασσας είναι μόνο σε μια περιοχή, τότε «μπορεί να αποτελέσει προσεισμικό φαινόμενο».
Οι δηλώσεις του κ. Ευθύμιου Λέκκα στο MEGA:

0 Σχόλια