Κορονοϊός - Γερμανία: Παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου


Προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού, η Γερμανία σχεδιάζει να παρατείνει το lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου, όμως μερικοί περιορισμοί θα χαλαρώσουν από την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας που θα συζητηθεί σήμερα από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους επικεφαλής των 16 κρατιδίων.

Η Μέρκελ πρόκειται να συζητήσει τις επιλογές για το lockdown και τη χαλάρωσή του αύριο, Τετάρτη, με τους 16 επικεφαλής των κρατιδίων, καθώς τα κρούσματα του κορωνοϊού στη Γερμανία ξεπέρασαν τα 2,4 εκατομμύρια και η απογοήτευση των πολιτών αυξάνεται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και της βραδύτητας των εμβολιασμών.

Στο σχέδιο που είδε το Ρόιτερς αναφέρεται πως, από τις 8 Μαρτίου, το πολύ πέντε άνθρωποι από δύο νοικοκυριά, εξαιρουμένων των παιδιών κάτω των 14 ετών, θα επιτρέπεται να συναντώνται — από το πολύ δύο ανθρώπους που επιτρέπεται βάσει των κανόνων που ισχύουν σήμερα.

Θα επιτραπεί επίσης η επαναλειτουργία των ανθοπωλείων και των βιβλιοπωλείων, των καταστημάτων με είδη κήπου, των καταστημάτων για τατουάζ και των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, καθώς και των αιθουσών μασάζ.

Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, στο σχέδιο συμφωνίας καλούνται επίσης οι Γερμανοί να αποφύγουν τα ταξίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αν και προστίθεται πως κατά τις γιορτινές ημέρες θα επιτραπούν περιορισμένες επισκέψεις σε συγγενείς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια