Προσπάθησε να βιάσει τη 12χρονη Ζενέιντα, του ξέφυγε και την έκαψε ζωντανή - Στον ανακριτή η υπόθεση μετά από 10 χρόνια


Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της 12χρονης Ζενέιντα Σελιμάι από τα Καμίνια, που το 2011 βρήκε φρικτό θάνατο όταν στην προσπάθεια της να ξεφύγει από τον βιαστή της, εκείνος την περιέλουσε με νέφτι και της πέταξε αναμμένο αναπτήρα, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να υποκύψει στα καθολικά εγκαύματα της χωρίς να προλάβει να κατονομάσει τον δράστη της.

Η υπόθεση μπορεί να παρέμεινε για τουλάχιστον μια δεκαετία ανεξιχνίαστη, ωστόσο η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προφυλακισμένου 59χρονου Ανδριάν Ζέκο τον Δεκέμβριο, που συνελήφθη με τις κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση χωρίς τη συναίνεση του παθόντος και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο ξύπνησε εφιαλτικές μνήμες στην οικογένεια της Ζενέιντα.

Όπως έγινε γνωστό ο συγκεκριμένος άνδρας διέμενε στο διπλανό διαμέρισμα στα Καμίνια με αυτό της οικογένειας Σελιμάι και λίγο διάστημα μετά τον θάνατο της Ζανέιντα έφυγε με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τη νέα του διεύθυνση.

Έτσι μετά την σύλληψη του και την δημοσιοποίηση των στοιχείων του από την Ελληνική Αστυνομία κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά οι γονείς αποφάσισαν να κινήσουν τις διαδικασίες προκειμένου ο φάκελος της υπόθεσης ν' ανοίξει ξανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η υπόθεση της εξιχνίασης του τραγικού θανάτου της 12χρονης βρίσκεται στην τελική ευθεία, καθώς ο ανακριτής Πειραιά διεξάγει ανάκριση προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για το τι συνέβη εκείνο το μοιραίο πρωινό. Έτσι μέσα στις επόμενες ημέρες ο 59χρονος Ανδριάν Ζέκο αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της ανακρίτριας τα όσα γνωρίζει για την υπόθεση μιας και σύμφωνα με το ιστορικό ήταν εκείνος που είδε την μικρή να καίγεται στην είσοδο της πολυκατοικίας επί της οδού Καλλικρατίδα.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου η οικογένεια της 12χρονης έχει δώσει μεγάλο αγώνα προκειμένου να δικαιωθεί η μνήμη του παιδιού της:

«Κάνουμε μεγάλο αγώνα προκειμένου να εισφέρουμε στη δικαιοσύνη στοιχεία για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση του νεαρού κοριτσιού της Τζενέιντα. Ήδη βρισκόμαστε στο στάδιο της ανάκρισης και για λογαριασμό της οικογένειας παριστάμεθα προς υποστήριξη της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του εμπρησμού».

Το χρονικό της υπόθεσης

Την υπόθεση έφερε ξανά στην δημοσιότητα η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο Τούνελ», όπου σύμφωνα με το χρονικό ήταν Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011, όταν οι γονείς της Ζενέιντα Σελιμάι από την Αλβανία, έφυγαν από το σπίτι τους στην οδό Καλλικρατίδα για να πάνε στη δουλειά τους. Ο παππούς συνόδεψε το μικρότερο αγοράκι της οικογένειας στο σχολείο και η 12χρονη έμεινε μόνη στο σπίτι.

Ο δράστης φαίνεται πως εισέβαλε στο διαμέρισμα και επιχείρησε να βιάσει την άτυχη μικρή. Εκείνη κατάφερε να ξεφύγει από τα νύχια του και γυμνή από τη μέση και πάνω άρχισε να κατεβαίνει τις σκάλες για να βγει στο δρόμο και να ζητήσει βοήθεια.

Ο δράστης της έβαλε φωτιά και το παιδί κάηκε ζωντανό. Λίγες μέρες μετά υπέκυψε στα καθολικά εγκαύματα της. Τις πρώτες ημέρες του συμβάντος, οι Αρχές έκαναν λόγο για αυτοχειρία. Μετά «είδαν» τη δολοφονία του παιδιού και κατηγόρησαν τον παππού του. Ωστόσο στην πορεία τον απήλλαξαν.

Γείτονας και μάρτυρας του ολοκαυτώματος ήταν ο άνδρας που οι Αρχές δημοσιοποίησαν πρόσφατα τη φωτογραφία του με την κατηγορία του βιασμού ενός μικρού κοριτσιού. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η φωτιά προκλήθηκε από το δράστη για να «κρύψει» στοιχεία που θα πρόδιδαν το σεξουαλικό του έγκλημα διότι κάποια ίχνη βρέθηκαν στα γεννητικά όργανα του παιδιού.

0 Σχόλια