2 νέα χρυσά μετάλλια για το Ελληνικό Para-Taekwondo κατέκτησε ο Βασίλης Αβραμίκας


2 νέα χρυσά μετάλλια για το Ελληνικό Para Taekwondo κατέκτησε ο Βασίλης Αβραμίκας, αθλητής του ΑΣ Αχαρνών Κ. Παλαιολόγος. Αγωνίστηκε διαδικτυακά στις 9/4/2021, στο Διεθνές Open virtual Harrogate Mayor 2021, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην κατηγορία Para Poomsae P20 U30 Dan, κατακτώντας την 1η θέση και στις 10/4/2021 διαδικτυακά στο Διεθνές Open Global Performance 2021, στο Hong Kong, στην μεικτή κατηγορία Para Poomsae, όπου κατέκτησε την 1η θέση. Προπονητές του αθλητή είναι ο GM Παναγιώτης Παλαιολόγου και η προπονήτρια Para Taekwondo, Κυριακή Χατζογιαννάκη, με βοηθό την Πρωταθλήτρια Ελλάδος στα Poomsae, Κωνσταντίνα Θωμοπούλου. 


Είναι το 4ο Χρυσό μετάλλιο που κατακτά ο Έλληνας αθλητής, αφού πριν λίγες εβδομάδες κατέκτησε την 1η θέση στο Bavarian Open 2021, στην Γερμανία και την 1η θέση στο Scottish Open 2021, στην Σκωτία.

Ο Βασίλης Αβραμίκας είναι από τους ελάχιστους Έλληνες πάρα-αθλητές που αγωνίζονται σε διοργανώσεις Taekwondo και Para Taekwondo που παραμένει εκτός εθνικών διοργανώσεων, αφού το Para Taekwondo στην χώρα μας δεν ανήκει σε κάποια Ομοσπονδία. Σχετικές ενέργειες προς τον Υπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έκανε ο Πρόεδρος του Κ.Ε.Α., Γιώργος Ρεθυμνιωτάκης, στέλνοντας σχετικό έγγραφο και επικοινωνώντας τηλεφωνικά μαζί του, για την λύση του προβλήματος στην χώρα μας, που δεν αναγνωρίζει τον παρα-αθλητή και μέλος του Κ.Ε.Α., Βασίλη Αβραμίκα, ενώ αγωνίζεται σε διεθνείς διοργανώσεις, με τεράστιες επιτυχίες και θεωρείται από τους καλύτερους αθλητές του Ολυμπιακου Para Taekwondo, παγκοσμίως.

0 Σχόλια