Δολοφονία Καραϊβάζ: Ο μικροκαμωμένος οδηγός του σκούτερ και ο σωματώδης εκτελεστής – Όλο το ρεπορτάζ


Το ενδεχόμενο οι δολοφόνοι να ήρθαν από το εξωτερικό για το «συμβόλαιο θανάτου»

Σε αγώνα δρόμου προκειμένου να εντοπίσουν τους πληρωμένους εκτελεστές αλλά και τον ηθικό αυτουργό που υπέγραψε το «συμβόλαιο θανάτου» του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ έχουν επιδοθεί από το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής οι αστυνομικές Αρχές.

Έχοντας δώσει μεγάλο βάρος σε βιντεοληπτικό υλικό από καταστήματα, σπίτια και κάμερες κυκλοφορίας, κατάφεραν να βρουν τους δύο αδίστακτους δολοφόνους, οι οποίοι επέβαιναν σε μια μηχανή μικρού κυβισμού.


Τα βίντεο βρίσκονται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών τού Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση και αναζητούν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών. Σύμφωνα με όσα αποτυπώνονται σε αυτά, ο οδηγός του μαύρου Beverly είναι μικροκαμωμένος, φορά λευκό κράνος με φιμέ τζάμι και σκούρα ρούχα και παπούτσια.

Αντίθετα, ο συνεπιβάτης και φερόμενος εκτελεστής του δημοσιογράφου είναι σωματώδης, φορά μπλε σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα ή full face.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso, οι δράστες περίμεναν τον άτυχο δημοσιογράφο επί δέκα λεπτά μέχρι να φτάσει στο σπίτι του στον Άλιμο και να τον γαζώσουν με δέκα σφαίρες. Με βάση αυτή τη διαπίστωση η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως υπήρχε και δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, απ’ όπου έφυγε, μέχρι και λίγα λεπτά πριν φτάσει στο σπίτι του στον Άλιμο.

Για αυτόν τον λόγο οι αστυνομικοί αναμένεται να ζητήσουν να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο για τα κινητά τηλέφωνα που είναι ενεργοποιημένα στο οικοδομικό τετράγωνο όπου έγινε η δολοφονία.

Στο μαύρο τζιπ του Γιώργου Καραϊβάζ δεν φαίνεται να είχε τοποθετηθεί σύστημα GPS, ενώ δεν έχει εντοπιστεί και το μαύρο Beverly που το ντουέτο των δολοφόνων χρησιμοποίησε για την εκτέλεσή του.

Δεν αποκλείουν είτε να το έχουν αφήσει σε κάποιο σημείο και να μην έχει εντοπιστεί είτε να είναι ιδιόκτητο, ακόμη και να το έχουν ενοικιάσει.

Έτσι οι αστυνομικοί ξεψαχνίζουν εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκίνητων, ξενοδοχεία στα οποία μπορεί να έμεναν οι δράστες, ενώ έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους όλους όσοι μπήκαν στη χώρα και βγήκαν από αυτή σε συγκεκριμένες ημερομηνίες τόσο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσο και με πλοία, αλλά και από τα χερσαία σύνορα.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ακολουθούν στην περίπτωση του Γιώργου Καραϊβάζ την ίδια μεθοδολογία που είχαν εξακολουθήσει και στην περίπτωση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή πριν από περίπου δύο χρόνια στη Βούλα, προκειμένου να φτάσουν στους δολοφόνους, που στην προκειμένη περίπτωση ήταν Βούλγαροι και είχαν δράσει με τον ίδιο τρόπο, ενώ είχαν χρησιμοποιήσει και σιγαστήρα…

Οι επιτελείς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν οι εκτελεστές του δημοσιογράφου να ήρθαν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Δηλαδή να πρόκειται για «πληρωμένους» εκτελεστές που έβαλαν την «υπογραφή» τους στο «συμβόλαιο θανάτου» του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso, οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγή των κακοποιών. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι.

Από εκεί και πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν τις υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο γνωστός δημοσιογράφος, καθώς και άρθρα του στην ιστοσελίδα του, το bloko.gr, ενώ στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνηθούν το λάπτοπ και το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ.

Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή να γίνει ανάκτηση σβησμένων αρχείων, μηνυμάτων και επαφών. Στην Αστυνομία έχει ήδη καταθέσει ο δικηγόρος του αδικοχαμένου δημοσιογράφου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δώσουν καταθέσεις μέλη της οικογένειάς του -που ακόμα είναι σε κατάσταση σοκ-, καθώς και πρόσωπα από το επαγγελματικό περιβάλλον του.
«Καθαρό» όπλο

Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου. Όπως προέκυψε από την εξέταση, ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 σφαίρες από πιστόλι των 9mm.

Οι έξι σφαίρες τον βρήκαν στον θώρακα, οι δύο στο κεφάλι, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Επίσης, η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό», δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Espresso, θα διεξαχθεί, όμως, και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια. «Η Αστυνομία παίρνει προσωπικά όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με στυγερά εγκλήματα. Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν φίλος με πολλούς συναδέλφους.

Έχει φίλους στην Ελληνική Αστυνομία. Ήταν ένα καλό παιδί και εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αλλά ήταν ένα κλειστό παιδί. Δεν μιλούσε ποτέ για τη δουλειά του. Ο Γιώργος δεν φοβόταν για τίποτα. Ούτε στην οικογένειά του είπε ποτέ ότι εκβιάστηκε ή απειλήθηκε. Ηταν από τον χαρακτήρα του έτσι.

«Ο πατέρας μου θα συγχωρούσε και τους δολοφόνους, αν μπορούσε»



Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι οδήγησαν στην τελευταία κατοικία του τον Γιώργο Καραϊβάζ, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων έξω από το σπίτι του στον Αλιμο το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής.

Η κηδεία του άτυχου δημοσιογράφου έγινε χθες το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής του, την Καλλίφυτο, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της Δράμας. Η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ έφτασε γύρω στις 13.00 στο πατρικό του σπίτι.

Ο σπαραγμός της ηλικιωμένης μητέρας του αδικοχαμένου αστυνομικού συντάκτη, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς μόλις αντίκρισε νεκρό τον γιο της, έκανε όσους ήταν μπροστά να ανατριχιάσουν! Η νεκρώσιμη ακολουθία εψάλη στις 15.00 στο ξωκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, παρουσία του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.

Τραγικές φιγούρες ήταν, εκτός από τη μητέρα του Γιώργου Καραϊβάζ, η σύζυγός του Στάθα, ο 20χρονος γιος του Δημήτρης και η αδελφή του, η οποία ήρθε από τη Γερμανία για την κηδεία. Το τελευταίο «αντίο» στον δημοσιογράφο είπαν, επίσης, λίγοι συγγενείς και φίλοι, όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ αγαπούσε ιδιαίτερα την Καλλίφυτο και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία, τόσο με φωτογραφίες που αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με τις αναφορές του στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν απόφαση του 20χρονου γιου του να γίνει η κηδεία του πατέρα του στον τόπο που τόσο λάτρευε. Μάλιστα, ο 20χρονος ράγισε καρδιές με τον επικήδειο λόγο του.

«Ο πατέρας μου αγαπούσε το καλό φαγητό, τη ζωή, την καλοπέραση και τους ανθρώπους, και πιστεύω ότι θα συγχωρούσε και τους δολοφόνους του αν μπορούσε». Όταν βγήκε η σορός του Γιώργου Καραϊβάζ από το παρεκκλήσι για να μεταφερθεί στο νεκροταφείο, ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο, «Το βουνό», συγκινώντας όλους όσοι ήταν στο σημείο.

Καρδιές ράγισε και η σπαρακτική ανάρτηση της αδελφής του δημοσιογράφου στον λογαριασμό της στο facebook:


«Αγόρι μου, αδερφούλη μου, δεν μπορώ, αγάπη μου, να το πιστέψω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε χώρισαν από την οικογένειά σου. Αγόρι μου, αγόρι μου, ψυχή μου, ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;

Αγάπη μου γλυκιά, για μένα ήσουν ο μικρός μου αδερφός. Δύο ήμασταν. Για μένα ήσουν το μικρό μου αδερφάκι. Σ’ αγαπώ, ψυχή μου γλυκιά, δεν μπορώ, αγάπη μου, να σου πω καλό Παράδεισο, γιατί δεν ήσουν γι’ αυτό το μακρινό ταξίδι».

newsbreak.gr

0 Σχόλια