Βούλευμα-«καταπέλτης» για Κούγια και Λιγνάδη


Ως προσπάθεια εκφοβισμού της 19ης Ανακρίτριας Παρασκευής Μπότση και παρακώλυσης της ανάκρισης, έκριναν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για λογαριασμό του πελάτη του, προφυλακισμένου σκηνοθέτη-ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς κατά συρροή.

Το βούλευμα απορρίπτει την 35σέλιδη αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο Δ. Λιγνάδης στην αρεοπαγίτη επιθεωρήτρια του Πρωτοδικείου της Αθήνας, Ζαμπέτα Στράτα, κατηγορώντας την ανακρίτρια για παράβαση καθήκοντος, διότι -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του – χειραγωγεί τους μάρτυρες και υπαγορεύει καταθέσεις, δεν εγκρίνει τα αιτήματα της υπεράσπισης αλλά ικανοποιεί τα αιτήματα της υποστήριξης κατηγορίας, αποδέχεται τις μαρτυρίες αναξιόπιστων ανθρώπων, κατασκευάζει σενάριο και διέταξε κατ’ οίκον έρευνα δίχως την παρουσία εισαγγελέα.
Σύννομες όλες οι ενέργειες

Από την πλευρά τους οι δικαστές του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου με σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα Ιωάννη Πιέρρου, απέρριψαν την αίτηση εξαίρεσης, κρίνοντας πως οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί δεν συνιστούν λόγο εξαίρεσης της ανακρίτριας. Επίσης, από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτουν ενδείξεις μεροληψίας, καθώς όλες οι ενέργειες της κυρία Μπότση είναι σύννομες.

Απαντώντας στον ισχυρισμό πως η ανακρίτρια κατασκεύασε σενάριο σε βάρος του κατηγορούμενου όταν διαπίστωσε ότι τον Αύγουστο του 2015 ο κατηγορούμενος ήταν στην Ιθάκη, το βούλευμα επισημαίνει:«Η αιτίαση ότι η ανακρίτρια συντονίστηκε με την πλευρά της υποστήριξης της κατηγορίας, με σκοπό να ξεπεραστεί το άλλοθι του κατηγορούμενου και να κατασκευαστεί νέο σενάριο, κρίνεται αναπόδεικτη και έωλη».

Ως προς τα… παρατράγουδα με τον Αλέξη Κούγια να εισβάλει στο γραφείο της ανακρίτριας και να φωνάζει και απειλεί λέγοντας: «εγώ σε εσένα θα σε βάλω φυλακή. Τι είναι αυτά που κάνεις;…», οι δικαστές τονίζουν πως πρόκειται για ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. «Οι εκφράσεις που εκστόμισε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κατηγορουμένου σε βάρος της ανακρίτριας, κατά την παραδοχή του ίδιου του αιτούντος την εξαίρεση, εκτός από ποινικά αδικήματα, που συνιστούν παράλληλα και πειθαρχικές παραβάσεις, δείχνουν πρόθεση του κατηγορουμένου παρακωλύσεως της διαδικασίας και να εκφοβίσουν την κυρία ανακρίτρια ώστε να απέχει από τον χειρισμό της συγκεκριμένης ανακριτικής δικογραφίας, καθώς και να της υποδείξει επιτακτικά τον τρόπο που επιθυμεί ο κατηγορούμενος να διενεργηθεί η κύρια ανάκριση», αναφέρουν στο βούλευμα.

0 Σχόλια