Λιονέλ Μέσι: Αποχαιρέτησε την Μπαρτσελόνα με δάκρυα: «Όλη μου η ζωή είναι εδώ»

Λιονέλ Μέσι όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ. Μπήκε στην αίθουσα, προσπάθησε να μιλήσει, αλλά έβαλε τα κλάματα. Οι συμπαίκτες του, η οικογένειά του, όσοι ήταν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του «Καμπ Νόου» σηκώθηκαν όρθιοι για να τον χειροκροτήσουν. Η σύζυγός του, του έδωσε ένα χαρτομάντηλο και προσπάθησε να τον ηρεμήσει.

Ο Μέσι είπε πως τόσο ο ίδιος όσο και η Μπαρτσελόνα έκαναν τα πάντα για να συνεχίσουν μαζί. Παραδέχθηκε ότι πέρυσι μπορεί να ήθελε να φύγει, αλλά τώρα η επιθυμία του ήταν να παραμείνει. Ωστόσο, λόγω του θέματος που προέκυψε με την ισπανική Λίγκα και το Financial Fair Play, αυτό δεν ήταν εφικτό.

«Σκεφτόμουν τι θα μπορούσα να πω και δεν υπήρχε τίποτα. Είναι τόσο δύσκολο μετά από τόσα χρόνια. Δεν ήμουν προετοιμασμένος αν και πέρυσι είχα στείλει εκείνο το φαξ. Φέτος, όμως, όχι. Είχα αποφασίσει παρέα με την οικογένειά μου να μείνουμε. Στο σπίτι μας. Όλη η ζωή μου είναι εδώ. Ήρθα 13 χρόνων εδώ. Μικρό παιδί. Εδώ είναι το σπίτι μας. Μεγάλωσα με τις αξίες αυτού του συλλόγου. Να πορεύομαι με σεβασμό και ταπεινότητα. Μου συνέβησαν τόσα υπέροχα πράγματα εδώ.

Μεγάλωσα, προόδευσα, έγινα ο άνθρωπος που είμαι τώρα. Μόνο σεβασμός για τον σύλλογο και τη φανέλα. Πάντα ένιωθα την αγάπη του κόσμου. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα φύγω έτσι. Θα ήθελα να φύγω στο γήπεδο. Με την αγάπη του κόσμου. Νιώθω λύπη γι' αυτό. Ευχαριστώ για την αγάπη όλα αυτά τα χρόνια. Ένιωσα την καταξίωση και την αναγνώριση. Μου είπε ο Λαπόρτα ότι το θέμα είχε τακτοποιηθεί. Και μετά είπαν από τη Λίγκα ότι δεν μπορώ να μείνω. Και εγώ έκανα τα πάντα τώρα διότι ήθελα να μείνω».

Για την αντίδρασή του όταν έμαθε πως δεν μπορεί να μείνει: «Στην αρχή πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Είχα μπλοκάρει. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι πραγματικότητα. Θα αλλάξει τελείως η ζωή μου. Πρέπει να αρχίσω από το μηδέν. Είναι μια δύσκολη αλλαγή, ειδικά για την οικογένειά μου. Θα είμαστε καλά. Θα είναι μια δύσκολη αλλαγή, αλλά πρέπει να την αποδεχτούμε».

Για την επόμενη ομάδα του: «Δεν έχω συμφωνήσει με ομάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον. Τίποτα δεν έχει κλείσει. Η Παρί είναι μια πιθανότητα». 

Για το τι παίρνει και τι αφήνει: «Είπα και πριν ότι έμαθα σεβασμό με αυτή την φανέλα. Με αναγνωρίζει ο κόσμος χάρη στη Μπαρτσελόνα. Είναι ευγνώμων. Μπορεί καθένας να με θυμάται για αυτό που θέλει. Ήταν πολλές χαρές, λιγότερες λύπες. Θυμάμαι τους πανηγυρισμούς με τους οπαδούς, την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες». 

Για το πως νιώθει: «Είναι η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου. Είχα κι άλλες, με ήττες, αλλά την επόμενη ημέρα ήταν η προπόνηση, ακολουθούσαν οι νίκες. Αλλά αυτό το τέλος είναι πικρό. Νιώθω μεγάλη θλίψη. Φεύγω από την ομάδα που αγαπώ και δεν το περίμενα. Πέρυσι ήθελα να φύγω, τώρα όχι». 

Για το πως θα είναι η Μπαρτσελόνα χωρίς αυτόν: «Η Μπαρτσελόνα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στον κόσμο. Με σπουδαίο ρόστερ. Οι παίκτες περνούν. Το είπε και ο Λαπόρτα. Ο σύλλογος είναι πάνω από παίκτες. Θα συνηθίσει η Μπαρτσελόνα χωρίς εμένα. Θα είναι περίεργο στην αρχή, αλλά έχει σπουδαίους παίκτες». 

Για το τι συνέβη μετά τις εκλογές για την προεδρία της Μπαρτσελόνα: «Μετά τις εκλογές, μίλησα με τον νέο πρόεδρο και υπήρχε συμφωνία να συνεχίσω. Δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις. Αλλά δεν μπορούσε να γίνει. Εγώ δεν είχα κάποια αμφιβολία για να μείνω. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα έμενα. Όλα είχαν τακτοποιηθεί χωρίς πρόβλημα. Ήμουν ειλικρινής προς τον κόσμο. Είπα και νωρίτερα για ποιο λόγο δεν συνέβη. Δεν είπα ποτέ ψέματα στον κόσμο». 

Για το αν θα ήθελε να πει κάτι στον πρόεδρο της Λίγκας: «Εγώ απλά ξέρω ότι το πρόβλημα ήταν ανάμεσα στη Λίγκα και στον σύλλογο. Δεν του έχω πει ποτέ κάτι. Απλά όταν συναντιόμαστε, ανταλλάσσουμε δυο λόγια. Δεν το περιμέναμε όταν μας το είπαν. Σκεφτήκαμε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε. Ήμουν με την οικογένειά μου, με τους αγαπημένους μου». 

Για το μέλλον του:  «Είμαι ποδοσφαιριστής και θέλω να συνεχίσω να παίζω και να διεκδικώ τίτλους. Είδα τον Ντάνι Άλβες που πήρε το χρυσό μετάλλιο και τον θαυμάζω. Αυτή είναι η νοοτροπία μου. Θα πάω σε μια ομάδα που θα είναι ανταγωνιστική για να πάρω τίτλους». 

Για την πρόσφατη φωτογραφία με παίκτες της Παρί: «Η φωτογραφία με τους παίκτες της Παρί στις διακοπές έγινε viral. Συναντηθήκαμε, βγήκαμε, βγάλαμε μια φωτογραφία επειδή περνούσαμε καλά. Τυχαία. Δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο. Απλά μία φωτογραφία φίλων που έκαναν παρέα διακοπές». 

Για το αν θα μπορούσε να είχε αποτραπεί η αποχώρησή του: «Ο πρόεδρος εξήγησε ότι ο σύλλογος έχει μεγάλο χρέος και δεν μπορεί. Τα πράγματα θα γίνονταν πιο περίπλοκα. Εγώ έπρεπε να δω και την καριέρα μου και το τι θα κάνω από εδώ και πέρα. Έκανα τα πάντα για να μείνω. Δεν ήταν εφικτό. Κάναμε τα πάντα». 

Για το αν μένει κάτι που δεν έκανε με τη Μπαρτσελόνα: «Μένω με την πίκρα ότι θα μπορούσα να κατακτήσω άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπαρτσελόνα. Είχαμε το ρόστερ, φτάσαμε κοντά κάποιες φορές. Ήμασταν κοντά στους ημιτελικούς με τη Λίβερπουλ και στους ημιτελικούς με την Τσέλσι, με τον Γκουαρδιόλα προπονητή. Δεν μετανιώνω για κάτι. Πάντα έδινα το μάξιμουμ. Σίγουρα ένας από τους μελλοντικούς στόχους είναι να πάρω ξανά το Τσάμπιονς Λιγκ και γενικά κι άλλους τίτλους. Μείωσα στο 50% το μισθό μου. Αλλά δεν ήταν εφικτό να μείνω. Είναι ψέμα πως δεν έγινε μείωση. Αυτό ήταν όλο». 

Για το αν νιώθει εξαπατημένος: «Όχι, κάναμε τα πάντα για να μείνω. Δεν ήταν εφικτό. Υπήρχε διαφάνεια. Ήμασταν ξεκάθαροι και προς τον κόσμο. Καθένας μπορεί να λέει αυτό που θέλει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Αυτό που πάντα με ενδιέφερε ήταν εγώ να λέω την αλήθεια».

 

0 Σχόλια