Μήπως είναι έτσι τα πράγματα;



Για τις συναισθηματκες μπουρδες με τις ανεμογεννητριες. 1ον, άδεια δίνεται για αιολικά ενώ υπάρχει το δάσος. Αν καει το δάσος το πιθανότερο να μπλέξουν περισσότερο αφού όλες οι περιοχές είναι αυτομάτως αναδασωτέες.

2ον, τα αιολικά δημιουργούν δρόμους που δρουν σαν αντιπυρικές ζώνες και πρόσβαση οχημάτων (άρα και πυροσβεστικων), ενώ έχουν και "πλατειες" που μπορείς να σταθείς σε μια φωτιά.

3ον, όλες αυτές οι επενδύσεις 100νταδων εκατόμυριων έχουν συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου της περιοχής. Ταυτόχρονα γινονται επενδύσεις για δασοπροστασια και έγκαιρη ειδοποίηση. Κάνεις δεν θέλει να χάσει επένδυση εκατομυριων.

Έχουν μέχρι και κάμερες που αναγνωρίζουν τα πουλιά και τα τρομάζουν για να φυγουν ή ακόμα και φρενάρουν τους έλικες αν το πουλί δεν φύγει.

Επίσης αν δεν θέλουμε αιολικά στα βουνα, φωτοβολταϊκά στις πλαγές, λιγνίτη στη Κοζάνη, εργοστάσια φυσικου αέριου και γενικώς δεν θέλουμε τίποτα, να πάρουμε ένα ποδήλατο να το βάλουμε στη μέση στου σαλονιού και να κάνουμε πεταλι με ένα δυναμο. Παράγουμε 250 βατ την ώρα, σε 10 ώρες μπορουμε να βάλουμε μια ώρα πλυντήριο. Αν αντέχουν τα πνευμόνια.

Εκτός αν είμαστε οικολόγοι του "ας γ@μηθει το σύμπαν στη Κοζάνη, αρκεί να μη βάλουν αιολικά στις βουνοκορφές και στα ερημονησια" ή "ας το εισάγουμε το ρευμα από τους άλλους, πχ από τα πυρηνικά στη Βουλγαρια".

Για πυρηνικά εργοστασια που θα ήταν σωτήρια για τη χώρα μας φυσικά δε το συζητάμε, θα κατεβαίναμε σε διαδηλώσεις. Αρκεί να έχουν οι γείτονες τα αρχαία δικά τους, νομίζουμε ότι θα την γλυτώσουμε σε ατύχημα.

Υ.Γ. Α, τώρα που θα έρθει ο λογαριασμός στο τέλος του καλοκαιριού και θα δουμε πόσο έχει η Μεγαβατωρα, θα καταλάβουμε ότι το τσαμπα δεν υπάρχει. Το ρεύμα από κάπου παράγεται.και στοιχίζει.

0 Σχόλια