Ελλάδα : Είμαστε η “ακριβότερη” χώρα παγκοσμίως στα Mobile Data – “Μπράβο” μας


“Μπράβο” σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας – καταφέρατε να κάνετε την χώρα μας την “ακριβότερη” παγκοσμίως στα Mobile Data !


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανέφερε η StockApps, τον Ιούλιο ο συνολικός αριθμός ατόμων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως πλησίασε τα 5,3 δισεκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Αυξήθηκαν κατά 117 εκατομμύρια άτομα ή 2,3 % με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην έκθεση We Are Social Digital 2021.

Η Ευρώπη ήταν η περιοχή με τους περισσότερους χρήστες κινητών τηλεφώνων πέρυσι, καθώς το 86% των Ευρωπαίων κατείχε κινητό τηλέφωνο και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο 87% έως το 2025.

Η Βόρεια Αμερική ήταν η επόμενη με το 84% του πληθυσμού στην ήπειρο να έχει κινητό τηλέφωνο τηλέφωνο. Μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο 85%. Σύμφωνα με την Hootsuite, από τον Ιούλιο, τα smartphones αντιπροσώπευαν 6,4 δισεκατομμύρια ή το 79% των παγκόσμιων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με τα 310 εκατομμύρια των Router, tablet και φορητούς υπολογιστές που έχουν έως και 3,8% στο μερίδιο της αγοράς.

Η αύξηση των χρηστών smartphone θα πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Από το πρώτο τρίμηνο του 2020 έως το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η παγκόσμια μέση μηνιαία κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έφτασε τα 66 exabytes (ή δισεκατομμύρια gigabytes) το πρώτο τρίμηνο του 2021, ένα άλμα κατά 68% σε ετήσια βάση.
Το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει κινητό τηλέφωνο, αλλά ποια χώρα διαθέτει τα φθηνότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και ποια τα πιο ακριβά;

Από την συντριπτική πλειοψηφία αυτής της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, το 73%, προήλθε από συσκευές Android. Παρά το γεγονός ότι αποτελούν τόσο μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, οι χρήστες των Android συσκευών κατανάλωσαν 1,8% λιγότερα δεδομένα από το ποσό που χρησιμοποιήθηκε κατά το προηγούμενο έτος. Το 26,3% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας προέρχεται από χρήστες iOS.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια χώρα προσφέρει τα λιγότερο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;



  • Τα δεδομένα στο Ισραήλ για κινητά κοστίζουν 5 σεντ ανά GB.
  • Ακολούθησαν η Ιταλία και η Ρωσία με 27 σεντ και 29 σεντ ανά GB, αντίστοιχα.
  • Στις ΗΠΑ, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας κοστίζουν κατά μέσο όρο 3,33 $ ανά GB, που είναι ακριβότερα από τα 1,42 $ ανά GB που χρεώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πιο ακριβή χώρα για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας με μέση τιμή στα 8,16 $ ανά GB (Μπράβο μας – Πρώτοι εκεί που δεν πρέπει για μία ακόμη φορά).
  • στα ΗΑΕ (7,62 $ ανά GB)
  • στη Νέα Ζηλανδία (6,99 $)
  • και στον Καναδά (5,72 $).

Όπως καταλαβαίνετε, να μας λείπει αυτή η πρωτιά, και θα πρέπει επιτέλους κάποιος να λάβει δράση για αυτή την απαράδεκτη τιμολόγηση που ακολουθούν όλοι οι πάροχοι στην χώρα μας. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική εάν γίνει μία αναλογική αντιπαράθεση με το μέσο εισόδημα του “πλούσιου” Έλληνα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες.

0 Σχόλια