Χρυσός για ακόμη μια φορά ο Βασίλης Αβραμίκας - Οι νίκες του συνέβαλαν ώστε να αναγνωριστεί το παραταεκβοντο από την ΕΑΟΜ - ΑΜΕΑ

Το όνειρο που ενστερνίστηκε ο Βασίλης Αβραμίκας από τους δάσκαλους του ήδη από τα πρώτα του βήματα στο άθλημα ήταν το παραταεκβοντό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα ως επίσημο (παρα) Ολυμπιακό Άθλημα.  Και αυτό το όνειρο γίνεται πραγματικότητα!


Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε για ακόμη μια φορά ο Βασίλης Αβραμικας εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Διεθνές πρωτάθλημα 2nd KTA Open Championships 2021 Online και στην κατηγορία P20 U30 Dan Para Taekwondo που έγινε στις 2/10/2021 με χώρα διοργάνωσης την Αγγλία έφερε ακόμη πιο κοντά το ποθούμενο...


Αυτό το χρυσό είναι το 9ο χρυσό μετάλλιο για το Ελληνικό Para Taekwondo και το 13ο στο σύνολο που έχει φέρει ο αθλητής μας στην Ελλάδα στην κατηγορία P20 Para Taekwondo. 


Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, είναι ζήτημα χρόνου η ένταξη του αθλητή στην Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΕΑΟΜ- ΑΜΕΑ σε σωματείο της δύναμης της. Ήδη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ αναφέρεται το παραταεκβοντο επίσημα ως πάρα Ολυμπιακό άθλημα.

Λίγους μήνες πριν η περίπτωση του Πρωταθλητή Νοτίου Ελλάδος, Βασίλη Αβραμίκα, από τα Άνω Λιόσια, ο οποίος αγωνίζεται στον Αθλητικό Σύλλογο Αχαρνών, "Κωνσταντίνος Παλαιολόγος", είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του  υπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος είχε συζητήσει με τον αθλητή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι συναθλητές του. 

Κατόπιν, ο κ. Υπουργός είχε αναθέσει σε ειδική σύμβουλο του υπουργείου, αρμόδια για τα θέματα αθλητών ΑμΕΑ, να αναλάβει να διερευνήσει τις λύσεις που θα αποκαταστήσουν και θα εξασφαλίσουν το συντομότερο τη συμμετοχή αυτών των αθλητών στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Και με συνέπεια, η λύση προφανώς και βρέθηκε.

Ο Βασίλης Αβραμίκας, πλέον βλέπει τον δρόμο ανοιχτό γι' αυτόν και τους συναθλητές του ΑμΕΑ του Taekwondo στην Ελλάδα, αφού μετά τον βαρύ και δύσκολο και μοναχικό τους αγώνα ανοίγεται πλέον ο δρόμος για τα αγωνιστικά τατάμι σπουδαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.


Ο αθλητής, μάλιστα, βρίσκεται στην διαδικασία των ιατρικών ελέγχων ώστε να ολοκληρωθεί η ένταξη του ενώ προετοιμαζεται εντατικά για το Διεθνές open Para Taekwondo στην Ολλανδία στις αρχές του επόμενου μήνα. 

0 Σχόλια