Ο μαγικός αριθμός για να παραμείνεις υγιής μετά τα 40


Ο μαγικός αριθμός για να παραμείνεις υγιής μετά τα 40


Η πρώτη νιότη πέρασε. Ήρθε η ώρα να αρχίσεις να νοιάζεσαι περισσότερο για την υγεία σου

Όσο τα χρόνια περνούν, η ανάγκη για περισσότερη γυμναστική και καλύτερη διατροφή είναι ακόμη πιο επιτακτική. Αρκετοί επιστήμονες φυσικής αγωγής και διατροφολόγοι, έχουν δημιουργήσει ορισμένες λίστες σχετικά τις συνήθειες που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε άνθρωπος άνω των 40 ετών προκειμένου να παραμένει σε φόρμα και να διατηρεί την υγεία του.

Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνει κάθε άντρας μετά τα 40 προκειμένου να παραμένει υγιής και πώς οι παρακάτω οδηγίες μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή του;

Ας τις δούμε αναλυτικά:

Κάνε 2 περιπάτους ανά 7 μέρες


Ο σύγχρονος τρόπος ζωής ενισχύει την καθιστική ζωή. Έτσι, λοιπόν, θα πρέπει 2 φορές την εβδομάδα να βγαίνεις για ένα μεγάλο περπάτημα. Όπως είναι γνωστό, ο συγκεκριμένος τρόπος γυμναστικής προσφέρει αρκετά καλά στην υγεία ενός ανθρώπου, καθώς ενδυναμώνει ολόκληρο το σώμα. Επίσης, βοηθά και στην ψυχολογική αποσυμπίεση.

Κάνε γυμναστική τουλάχιστον 2 ώρες την εβδομάδα


Unsplash

Το πιο σημαντικό από όλα είναι να παραμένεις υγιής. Για αυτό προσπάθησε να κάνεις τουλάχιστον 2 ώρες γυμναστική την εβδομάδα. Οι ασκήσεις που ενδείκνυνται είναι αρκετές.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες φυσικής αγωγής, οι καλύτερες είναι οι cardio, καθώς πέρα από την εκγύμναση του σώματος, βοηθούν στη σωστή λειτουργία της καρδιάς και του αίματος.

Πίνε 2 λίτρα νερό τη μέρα


Το νερό είναι πηγή ζωής για τον άνθρωπο. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι να πίνεις τουλάχιστον 2 λίτρα ημερησίως. Το καλοκαίρι, οι απαιτήσεις είναι ακόμη μεγαλύτερες. Μπορείς, βέβαια, να προσθέσεις στη διατροφή διάφορα εποχικά φρούτα, όπως το καρπούζι ή το πεπόνι, που φημίζονται για την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό.

Πρόσθεσε 2 λαχανικά σε κάθε γεύμα σου



Unsplash

Προσπάθησε σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό ή βραδινό) να προσθέσεις 2 λαχανικά. Ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος είναι να φτιάξεις μια πρόχειρη σαλάτα με ντομάτα, αγγούρι, μαρούλι και διάφορα υλικά της αρεσκείας σου.

Κάνε 2 μεγάλα γεύματα τη μέρα


Η σωστή διατροφή είναι το παν προκειμένου να παραμένεις fit και υγιής μετά τα 40. Έχε στο νου σου, λοιπόν, να κάνεις δύο πλήρη γεύματα τη μέρα, κατά προτίμηση σε συγκεκριμένες ώρες. Το πρόγραμμα πάντα βοηθά.

Περιορίσου σε 2 ξενύχτια την εβδομάδα


Όσο ήσουν νέος, του έδινες και καταλάβαινε. Τώρα προσπάθησε να είσαι όσο το δυνατόν εγκρατής. Προσπάθησε να περιορίσεις, λοιπόν, τα βράδια που ξενυχτάς σε 2 εβδομαδιαίως. Ο καλός ύπνος δε θρέφει μόνο τα μωρά.

Κάνε 2 ανθυγιεινά γεύματα την εβδομάδα




Και επειδή η ζωή έχει πολλές απολαύσεις και πρέπει να τις γευτείς, έχεις τη δυνατότητα να κάνεις 2 cheat deals την εβδομάδα. Το τι φας, από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι σου.

0 Σχόλια