Η ακρίβεια διώχνει τον τουρισμό


Αν και η Ελλάδα είναι ένας ιδανικός προορισμός, για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τον πολιτισμό μας, να απολαύσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο, να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά, να κάνουν πεζοπορία στο βουνό αλλά και να εξερευνήσουν την ελληνική κουζίνα.


Όσο κι αν οι παραπάνω λόγοι καθιστούν την Ελλάδα εξαιρετική επιλογή για επίσκεψη τους καλοκαιρινούς μήνες, η γνωστή αμερικανική τουριστική ιστοσελίδα Travel Off Path έχει αντίθετη άποψη.

Ζέστη, πολυκοσμία, ακρίβεια και μη διαθεσιμότητα σε καταλύματα είναι μόνο μερικοί από αυτούς. Ό,τι δηλαδή αντιμετωπίζουν σχεδόν και οι Έλληνες πολίτες κάθε καλοκαίρι.

Το Travel Off Path όμως δεν μένει εδώ και μέσα σε 5 λόγους εξηγεί γιατί δεν πρέπει να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.


Συνωστισμός


Όποιος έχει βρεθεί στο κέντρο της Αθήνας το καλοκαίρι έχει δει με τα μάτια του ορδές τουριστών να κατακλύζουν τους δρόμους αλλά και τα ιστορικά μνημεία, αφού ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός των τουριστών σημειώνει ρεκόρ. Μάλιστα, αρχαιολογικοί χώροι όπως η Ακρόπολη βιώνουν καθημερινά τις επιπτώσεις από τον υπερτουρισμό ενώ λαμβάνονται και μέτρα για τη διατήρηση του ιστορικού πολιτισμού της χώρας.

Και ενώ ο Σεπτέμβριος ιδανικά αποτελεί μία πιο ασφαλής επιλογή, όλο και περισσότεροι τουρίστες σκέφτονται το ίδιο καθυστερώντας το ταξίδι τους στην Ελλάδα αμέσως μετά το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα η πιθανότητα συνωστισμού να αυξάνεται. Έτσι ο Οκτώβριος φαντάζει μάλλον ο ιδανικός μήνας.

Επιπλέον, οι τιμές είναι χαμηλότερες τον Οκτώβρη, καθώς είναι το τέλος της σεζόν. Μια επίσκεψη τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή ακόμα και τον Σεπτέμβριο θα έχει ως αποτέλεσμα λίγο έως καθόλου προσωπικό χώρο, μια αγχωτική εμπειρία και τεράστιες γραμμές για τα πάντα, αναφέρει η τουριστική ιστοσελίδα.


Καύσωνας και υψηλές θερμοκρασίες


Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται και ο θερμότερος καιρός εκτείνεται περισσότερο κάθε χρόνο, αυτό που κάποτε ήταν ένα ωραίο ζεστό καλοκαιρινό hotspot, πλέον είναι σχεδόν αφόρητο σε αρκετά μέρη της χώρας.

Όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, έτσι και η Αθήνα έχει αναφέρει υψηλές θερμοκρασίες τα τελευταία χρόνια, με τους καύσωνες που κάθε καλοκαίρι σαρώνουν το λεκανοπέδιο να αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για εξερευνήσεις και αναβάσεις σε ιστορικά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Φυσικά, τα νησιά αποτελούν μία όαση δροσιάς, ωστόσο και εκεί οι θερμοκρασίες ειδικά τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες είναι ιδιαίτερα υψηλές.


Ακρίβεια


Δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι η τουριστική περίοδος αιχμής της Ελλάδας από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο είναι και η πιο ακριβή, αναφέρει το Travel Off Path. Μια επίσκεψη αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές σε όλους τους τομείς, από αεροπορικά εισιτήρια μέχρι εξόδους, θαλάσσια ταξί και ξενοδοχεία.

Οι τιμές μπορεί να αυξηθούν ακόμα και 50% και μία μικρή αναμονή μέχρι λίγο μετά το καλοκαίρι μπορεί να οδηγήσει σε τεράστια εξοικονόμηση πόρων.


Μειωμένη διαθεσιμότητα σε δωμάτια


Με τον αυξημένο αριθμό τουριστών, η εύρεση καταλύματος γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση, ειδικά στα ελληνικά νησιά.

Ανεξάρτητα από το αν ψάχνετε για ένα Airbnb, ένα πολυτελές ξενοδοχείο ή έναν ξενώνα, είναι πιθανό να μην καταφέρετε να βρείτε εύκολα καταλύματα για την περίοδο που επιθυμείτε να ταξιδέψετε στην Ελλάδα.

Φυσικά, αυτό σημαίνει πως ό,τι απομένει θα είναι υπερτιμημένο και όχι μια καλή επιλογή. Αν και κάθε χρόνο όλο και περισσότερα καταλύματα ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν τους τουρίστες, ο αριθμός των ακινήτων εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τη ζήτηση.


Αεροδρόμια γεμάτο κόσμο και αναταράξεις


Δεν αποτελεί τέλος γεγονός ότι οι αερομεταφορές αυτή την περίοδο μπορεί να είναι "εφιαλτικές" για πολλούς λόγους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Travel Off Path. Συνωστισμός στα αεροδρόμια, έλλειψη προσωπικού, απεργίες ακόμα και περισσότερες... αναταράξεις, είναι μερικοί από τους λόγους που καθιστούν τα αεροπορικά ταξίδια πολύ πιο κουραστικά από ό,τι ήταν κάποτε.

0 Σχόλια