Η γυναίκα που μοιάζει να έχει «παγώσει» και έχει φρικάρει το ίντερνετ


«Αδερφέ, έχω τρελαθεί»

Χαμός στο TikTok με μια άγνωστη γυναίκα, η οποία φαίνεται να έχει παγώσει στο χρόνο σε έναν πολυσύχναστο δρόμο, όπως τουλάχιστον ισχυρίστηκε ένας TikToker σε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral και δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα.

«Ήταν έτσι για ένα λεπτό πριν», γράφει στο βίντεο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 5 εκατομμύρια προβολές σε λίγες ημέρες.

Στα πλάνα φαίνεται η γυναίκα, ντυμένη με λευκό παντελόνι και μαύρο μακρυμάνικο μπλουζάκι να έχει «παγώσει» στη θέση της ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο. Τα χέρια της κρέμονταν αμήχανα. Ακόμα και η μακριά, ξανθιά κοτσίδα της φαινόταν ακίνητη.

«Γιατί είναι παγωμένη;» ρωτάει το άτομο που καταγράφει καθώς ζουμάρει πάνω στη φιγούρα. «Αδερφέ, έχω τρελαθεί».

Πάντως η γυναίκα συνέχισε να περπατάει, ενώ ο άντρας που τραβάει το βίντεο αναφωνεί: «Τι στο διάολο;».

Οι έκπληκτοι θεατές δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ οι σκεπτικιστές είχαν να κάνουν τα δικά τους σχόλια.

«Σας λέω ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΩΡΑ, αυτό το mfr… αυτό το mfr εκεί πίσω δεν είναι αληθινό», έγραψε ένα άτομο. «Στην πραγματικότητα πιστεύω ότι το matrix είναι αληθινό», σημείωσε ένας άλλος.

«Μπα, ακόμα και τα μαλλιά ήταν παγωμένα», τόνισε ένας ακόμη. «Αποσυνδέθηκε για ένα δευτερόλεπτο», σχολίασε κάποιος άλλος.


Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο μπερδεύει τους ανθρώπους, σημειώνει η New York Post. Τον περασμένο Οκτώβριο, λάτρεις της τέχνης εντόπισαν έναν πίνακα του 1860 με μια νεαρή γυναίκα που φαίνεται να κρατάει ένα smartphone, προκαλώντας αναστάτωση στο διαδίκτυο.

Οπτικές ψευδαισθήσεις όπως αυτή προορίζονται συχνά απλώς ως μια ανάλαφρη εκτροπή από το άγχος της σύγχρονης ζωής – αλλά έχουν επίσης πραγματική επιστημονική αξία για τους επαγγελματίες της ιατρικής. Αυτές οι εγκεφαλικές ψευδαισθήσεις πιστώνονται ότι βοηθούν τους ερευνητές να ρίξουν φως στις πολύπλοκες εσωτερικές λειτουργίες του ανθρώπινου μυαλού και στον τρόπο με τον οποίο αντιδρά στο περιβάλλον του.

Ο δρ Gustav Kuhn, ψυχολόγος και ειδικός στην ανθρώπινη αντίληψη στο Πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου, δήλωσε κάποτε ότι οι ψευδαισθήσεις είναι σημαντικές για τη συνολική κατανόηση του εγκεφάλου: «Συνήθως θεωρούμε την αντίληψη δεδομένη και σπάνια σκεφτόμαστε τη σκληρή δουλειά που διέπει τις καθημερινές εργασίες, όπως το να βλέπεις ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά σου».

0 Σχόλια