Αρρωστημένο βίντεο στο TikTok: «Ζωντάνεψαν» μέσω AI 2χρονο που δολοφονήθηκε - Οργή από τη μητέρα του



Μέσω τεχνητής νοημοσύνης το παιδάκι φαίνεται να μιλά για τον φόνο του σε βίντεο στο TikTok


Βίντεο που δημιουργήθηκε με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης και «ανέβηκε» στο TikTok απεικονίζει ένα δίχρονο αγοράκι από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, που δολοφονήθηκε το 1993, να περιγράφει την ίδια τη... δολοφονία του.

Η μητέρα του δολοφονημένου Τζέιμς Μπάλτζερ, Ντενίζ Φέργκους, χαρακτήρισε «αρρωστημένο» το βίντεο με τον γιο της μιλώντας στην εφημερίδα Mirror, ενώ εξέφρασε την οργή της για τους δημιουργούς του «αηδιαστικού» κλιπ που «φέρνει ξανά στη ζωή ένα νεκρό παιδί με στόχο τα likes και τα views».

O μικρός Τζέιμς απήχθη, βασανίστηκε και δολοφονήθηκε τον Φεβρουάριο του 1993 από δύο 10χρονα αγόρια, τον Ρόμπερτ Τόμσον και τον Τζον Βέναμπλς. Σήμερα, 3 δεκαετίες μετά το φρικτό έγκλημα που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ένα AI βίντεο που δείχνει το αγοράκι να μιλάει για όσα του συνέβησαν δημοσιεύτηκε στην κινεζική πλατφόρμα, πληγώνοντας βαθιά τους γονείς του και εξοργίζοντας και προκαλώντας κύμα οργής από χρήστες του μέσου.

«Είναι διαφορετικό να αφηγείται κάποιος την ιστορία του, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Εξάλλου, όλοι ξέρουν τι συνέβη στον Τζέιμς. Όμως το να εμφανίζεις ένα νεκρό παιδί με το πρόσωπό του να μιλά για αυτό που του συνέβη, είναι απολύτως αηδιαστικό. Φέρνεις ξανά στη ζωή αυτό το παιδί. Είναι λάθος», δήλωσε χαρακτηριστικά στη Mirror η μητέρα του αδικοχαμένου αγοριού.

Το σοκαριστικό είναι, ότι το εν λόγω βίντεο δεν είναι το μοναδικό του είδους του στα social media, καθώς σύμφωνα με τη Daily Mail, πολλοί δημιουργοί έχουν δημοσιεύσει βίντεο τεχνητής νοημοσύνης με αγνοούμενα ή και δολοφονημένα παιδιά τα οποία μιλούν για την υπόθεσή τους.

Αυτού του είδους το περιεχόμενο εντάσσεται στο πλαίσιο του trend στο οποίο έχει δοθεί ο τίτλος «trauma porn».

TikTok should take these down.The mother of James Bulger’s hurt that TikTok is hosting fabricated videos of her son, murdered when he was 2, supposedly talking about his death makes today’s ⁦@DailyMirror⁩ front page. pic.twitter.com/42ghXVTk2v

— Kevin Maguire (@Kevin_Maguire) July 29, 2023

0 Σχόλια