Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας κατηγορεί τον Καρίμ Μπενζεμά για σχέσεις με την τρομοκρατική Μουσουλμανική Αδελφότητα


Ο ποδοσφαιριστής Καρίμ Μπενζεμά ο οποίος πήγε στην αραβική ομάδα Αλ-Ιτιχάντ μετά από μια μακρά καριέρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, εξέφρασε πρόσφατα την υποστήριξή του στους Παλαιστίνιους στη σύγκρουσή τους με το Ισραήλ.

Εν μέσω αυτής της υποστήριξης, ο Μπενζεμά δέχθηκε σφοδρή κριτική από την πατρίδα του, τη Γαλλία.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών, Gerald Darmanin κατηγορεί τον Μπενζεμά για δεσμούς με μια τρομοκρατική ομάδα που ονομάζεται Μουσουλμανική Αδελφότητα.

«Ο κύριος Καρίμ Μπενζεμά έχει περιβόητους δεσμούς, όπως όλοι γνωρίζουμε, με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα», δήλωσε ο Νταρμανίν στο δίκτυο CNews.

Σε μια πρόσφατη ανάρτησή του στο Instagram, ο Καρίμ Μπενζεμά εξέφρασε την υποστήριξή του και το αίτημά του να σταματήσουν όλοι οι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, υπερασπίζοντας παιδιά και γυναίκες από κάθε ζημιά.

Έγραψε: «Όλες οι προσευχές μας γίνονται για όλους τους κατοίκους της Γάζας που είναι για άλλη μια φορά θύματα άδικων βομβαρδισμών που δεν συγχωρούν γυναίκες ή παιδιά».

Ποιοι είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι;

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα γεννήθηκε στην Αίγυπτο το έτος 1928 στην Ισμαλία, βορειοανατολικά του Καΐρου. Ήταν μια ομάδα που ιδρύθηκε από τον Sheik Hassan Al-Banna . Θεωρείται μια μεταρρυθμιστική οργάνωση της σουνιτικής ηγεσίας που έθεσε δύο συγκεκριμένους στόχους: να απελευθερώσει τη χώρα από τη βρετανική καταπίεση και να πάρει την εξουσία στην Αίγυπτο για να την ξαναγεμίσει με ισλαμικές αξίες. Αυτές οι πληροφορίες μοιράστηκε για πρώτη φορά η Le Monde.

Η Αδελφότητα έγινε δημοφιλής οργανώνοντας φιλανθρωπικές και κοινωνικές δραστηριότητες για την εργατική και τη μεσαία τάξη. Αυτό το πρόγραμμα επέτρεψε στη θρησκεία να έχει μια προνομιακή θέση χάρη σε ένα λαϊκό κίνημα βασισμένο στην εκπαίδευση που προοριζόταν να εγγυηθεί την αναγέννηση του Ισλάμ. Μια βασική επένδυση στα μάτια του Hassan Al-Banna , ο οποίος ήταν ο κύριος ηγέτης αυτής της οργάνωσης.

0 Σχόλια