Ελλάδα: Αστυνομικός-πρότυπο δίνει το καλό παράδειγμα και γίνεται viral


Άξια συγχαρητηρίων είναι η πρωτοβουλία ενός αστυνομικού, ο οποίος έπιασε από το χέρι μία ηλικιωμένη γυναίκα βοηθώντας την να διασχίσει με ασφάλεια τη διάβαση.


Τον δικό τους Γολγοθά αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πεζοί, οι οποίοι βρίσκονται έρμαια των ορέξεων πολλών ασυνείδητων οδηγών που με τη συμπεριφορά τους αποτελούν δημόσιο κίνδυνο.

Αλώβητες από το κύμα οδικής παραβατικότητας δεν μένουν ούτε οι διαβάσεις πεζών, δηλαδή ο μοναδικός χώρος στον οποίοι οι πεζοί θα έπρεπε να αισθάνονται ασφαλείς.

Αυτό διότι μεγάλη μερίδα οδηγών, κυριολεκτικά, δεν τις… βλέπει, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ασφάλεια ενός ανθρώπου που εκείνη τη στιγμή επιχειρεί να διασχίσει τον δρόμο.

Ακόμα πιο δύσκολο είναι το έργο των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης ή κινητικές δυσκολίες, μιας και δεν έχει υπάρξει -στον αναγκαίο βαθμό- μέριμνα από την πολιτεία.

@panos_dim21 Ότι πιο moving εχω ζήσει τον τελευταιο μήνα! #fyp #fypシ゚viral #fypシ #fy #ellas #hellenicpolice ♬ πρωτότυπος ήχος - Panos Dimakis
Αχτίδα ελπίδας μέσα σε αυτό το αφιλόξενο αστικό περιβάλλον αποτέλεσε η πράξη ενός αστυνομικού στην οδό Βασιλίσης Σοφίας όταν μία ηλικιωμένη γυναίκα συνάντησε δυσκολίες κατά την προσπάθειά της να περάσει από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη.

Όταν αντιλήφθηκε το περιστατικό ο αστυνομικός, έπιασε τη γυναίκα από το χέρι, διασχίζοντας μαζί της τη διάβαση, ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα διατρέξει κάποιον κίνδυνο.

Αυτή η κίνηση ανθρωπιάς δεν πέρασε απαρατήρητη από τους ανθρώπους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο, με πολλούς να σηκώνουν το κινητό τους ώστε να καταγράψουν την όμορφη στιγμή και την αξιέπαινη πρωτοβουλία του αστυνομικού.

Στη συνέχεια το βίντεο δημοσιεύθηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Tik Tok, με εκατοντάδες χρήστες να αποθεώνουν τον αστυνομικό. Ένας χρήστης μάλιστα, επισήμανε ότι… «ευτυχώς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι».

Αυτό, ωστόσο, που προκαλεί προβληματισμό στο βίντεο είναι το γεγονός ότι ακόμα και η παρουσία του αστυνομικό πάνω στη διάβαση, δεν αποθάρρυνε ορισμένους οδηγούς από το να περάσουν άρον άρον τον δρόμο, στερούμενοι της παραμικρής υπομονής.

0 Σχόλια