Πόλεμος και showbiz - Ποιοι καλλιτέχνες έχουν πάρει έως τώρα ανοιχτά θέση και υπέρ ποίου;


Ο πόλεμος που ξέσπασε ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη στις 7 Οκτωβρίου 2023, δεν έμεινε ασχολίαστος από τους διάσημους.


Καθώς οι μάχες συνεχίζονταν, πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ και άλλα διάσημα ονόματα πόσταραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να μοιραστούν τις σκέψεις τους.

Το supermodel Gigi Hadid, η οποία είναι μισή Παλαιστίνια, έγραψε στο Instagram για να μοιραστεί τα συναισθήματά της.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους εκείνους που πλήττονται από αυτή την αδικαιολόγητη τραγωδία και κάθε μέρα που αθώες ζωές αφαιρούνται από αυτή τη σύγκρουση — πάρα πολλές από τις οποίες είναι παιδιά. Έχω βαθιά ενσυναίσθηση και θλίψη για τον παλαιστινιακό αγώνα και τη ζωή υπό κατοχή, είναι ευθύνη. Αισθάνομαι επίσης την ευθύνη απέναντι στους Εβραίους φίλους μου να το ξεκαθαρίσω, όπως έκανα πριν: Ενώ έχω ελπίδες και όνειρα για τους Παλαιστίνιους, κανένα από αυτά δεν περιλαμβάνει τo κακό ενός Εβραίου», έγραψε.

«Αγάπη και προσευχές για τον λαό του Ισραήλ», έγραψε από την άλλη η Ivanka Trump στα social media. Η γεννημένη στο Ισραήλ Gal Gadot έγραψε στο Twitter: «Στέκομαι δίπλα στο Ισραήλ, πρέπει και εσύ. Ο κόσμος δεν μπορεί να μην αντιδρά όταν συμβαίνουν αυτές οι φρικτές τρομοκρατικές ενέργειες!».

«Μπορείς ακόμα να είσαι περήφανος Παλαιστίνιος που θεωρεί τη Χαμάς υπεύθυνη γι' αυτό. Δεν μπορείς να σταθείς με την κυβέρνηση του Ισραήλ και να καταδικάσεις τη δολοφονία αθώων παιδιών. Δε θα ευδοκιμήσουμε ποτέ ως παγκόσμια κοινωνία αν δεν αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε τη δική μας ευθύνη», ειπε η Sara Foster.

Η Jamie Lee Curtis δημοσίευσε μια φωτογραφία μιας ισραηλινής σημαίας. Αργότερα δημοσίευσε μια φωτογραφία δύο παιδιών που τρέχουν χέρι-χέρι. «Στον πόλεμο ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ πρέπει να προστατεύονται… Προσευχηθείτε για την ειρήνη», έγραψε.

0 Σχόλια