Μεγαλώστε με αγάπη, ήρεμα παιδιά - Tο podcast της 28ης Δεκεμβρίου στον XFMgr με την αιρετική φωνή του Θοδωρή Τσέλα

Χρόνια πολλά σε όλους μας,


Με αβεβαιότητα και αγωνία, εκατομμύρια Έλληνες ακούν τον κ Μητσοτάκη στο Πέραμα να λέει ότι «η ακρίβεια “δαγκώνει”, ειδικά στο σούπερ μάρκετ», προσθέτοντας βέβαια και τα γνωστά, ότι «θα είμαστε πάνω από το πρόβλημα, στηρίζοντας τους πιο ευάλωτους, με διαρκείς ελέγχους, ώστε να μην υπάρχει καμία ανοχή στην κερδοσκοπία».

Οι Έλληνες όμως – και επίσημα - είναι οι πιο φτωχοί στην ΕΕ αφού Οκτώ στους δέκα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξόφληση λογαριασμών.Σε ερώτηση στο μεταξύ του Ευρωβαρόμετρου για το αν σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει βελτιωθεί η εθνική οικονομία, και το 66% των Ελλήνων πιστεύουν πως θα βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση, το 24% θεωρεί πως θα είναι ίδια η κατάσταση, το 9% θεωρεί ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση και το 1% δεν απάντησε στην ερώτηση.90% όσων ρωτήθηκαν νιώθουν ασφυκτική την πίεση στο πετσί τους και δεν βλέπουν πουθενά μέλλον. 

Καταλαβαίνετε;Το 90% του κόσμου, είναι τα κόκκινα μυρμήγκια που κουνιούνται στο βάζο από κάποιον χωρίς να καταλαβαίνουν πως δεν φταίνε τα μαύρα μυρμήγκια γιαυτην την ταραχή, αλλά κάποιος έξω από το βάζο. Και ορμάνε…

Ο ένας στον άλλον. 

Καθημερινά τα δελτία ειδήσεων από δολοφονίες. 
Από ληστείες, βιασμούς.Οικογένειες, κοινωνίες, λαοί, έθνη σπαράσσονται με εμμονή θηρίου…
Μίση, κακίες, απληστία, μοναξιά, απληστία, ιδού ο νέος κόσμος, ιδού και η ομορφιά του.

Το 2023 φεύγει με δύο πολέμους στην γειτονιά μας.Και εμείς σχολιάζουμε!Το πρώτο και βασικό σχόλιο μας, είναι πως αγνοούνται οι χαρισματικοί ηγέτες, οι σπουδαίοι καλλιτέχνες, οι ποιητές και οι λογοτέχνες του παρελθόντος.

Η εποχή μας δεν είναι γόνιμη πια σε μεγαλοσύνη επειδή είναι κουρασμένη από την υλική αφθονία αλλά και τη στειρότητα των οραμάτων. Το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ το χρήμα και τα παράγωγά του...Και πότε δεν ήταν, θα μου πείτε.

Πάντα, αλλά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.Όμως λείπουν οι γονείς από το σπίτι. Άνθρωποι του μόχθου και της προκοπής, αξιοπρεπείς και δυνατοί που βλέπουν πως όσο και να προσπαθούν άλλοτε τα μισοκαταφέρνουν και άλλοτε όχι… Και απογοητεύονται!

Πλέον το ζητούμενο είναι ΜΟΝΟ το χρήμα και τα παράγωγά τουΚαι πότε δεν ήταν, θα μου πείτε.Πάντα, αλλά τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά.Και το χρήμα διαλύει οικογένειες.Αν διαλυθούν οι οικογένειες διαλύεται και τη βάση της ζωής μας. 

Η πηγή από την οποία ρουφάμε αξίες , συμπεριφορές , γνώσεις και πορευόμαστε στο μέλλον μας.

Το παιδί βλέποντας τους γονείς του, διδάσκεται, τον σεβασμό, την ευγένεια. Ευτυχισμένοι γονείς , δε σημαίνει δύο γονείς μαζί. Αλλά δυο γονείς που ζουν αρμονικά , συνεργάζονται για το καλό του παιδιού και στηρίζουν ο ένας τον άλλον. 

Η ευτυχία στην ζωή ενός παιδιού δεν έχει τιμή. Δεν εξαγοράζεται με ακριβά παιχνίδια, ούτε με ηλεκτρονικές συσκευές.Ας κλείσουμε την οθόνη για μερικά λεπτά. 

Ας παλέψουμε για να περάσουμε πίστες ώστε να δυναμώσουμε την αγάπη μέσα στο σπίτι μας και όχι τον ήρωα στο παιχνίδι του κινητού. Πρέπει να γίνουμε το άτομο που στην δύσκολη στιγμή, θα αναζητήσει το παιδί μας. Ο φίλος , που θα εμπιστευτεί το θύμα όταν στριμωχτεί στον τοίχο. 

Αυτά αξίζουν στην ζωή.Ένα 7χρόνο παιδάκι θρυμματίστηκε ψυχολογικά από συμμαθητές του. Βρήκαν αστείο βλέπετε , να ζωγραφίσουν και να παίξουν τρίλιζα στα οπίσθια του. 

Καταρχάς συγχαρητήρια στους γονείς για την ανατροφή. Εξαιρετική δουλειά. Φάνηκε ότι συνέβαλαν στην άνθηση των δηλητηριωδών αγκαθιών.Ήθελα να ξέρα όταν κληθούν και καθίσουν αντίκρυ από τη μάνα του θύματος πως θα αντιδράσουν; 

Θα δικαιολογηθούν, θα ειρωνευτούν ή επιτέλους θα ζητήσουν συγχώρεση και θα επικεντρωθούν στην συμμόρφωση των παιδιών τους;Ας σταματήσουμε να λέμε «παιδιά είναι». 

Μια μάνα χθες καρδιοχτυπώντας, έφτασε στο νοσοκομείο τρεμάμενη να δει τον γιο της.Έναν λεβέντη αστυνομικό που χαροπάλευε μέρες μέχρι που κατέληξε γιατί κάποιες μάνες, φίλοι , συγγενείς δεν νουθέτησαν τους άμυαλους όταν έπρεπε.

Γιατί η ατιμωρησία της χώρας, τρέφει την παραβατικότητα.

Και σήμερα, Μια άλλη μάνα τρέχει να δικαιολογήσει το παιδί της γιατί ο θάνατος του άλλου της παιδιού την βύθισε στο σκοτάδι….

Ακούστε το podcast της 28ης Δεκεμβρίου στον XFMgr με την αιρετική φωνή του Θοδωρή Τσέλα πατώντας το link παρακάτω.

0 Σχόλια