Έγραψε ιστορία η Εθνική Πόλο της Ελλάδας και πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Καθοριστική η συμβολή της Νικόλ Ελευθεριάδου:


Έβγαλε άμυνες, έπαιξε ξύλο, σκόραρε και έγραψε ιστορία. 


Ο λόγος για την Νικόλ Ελευθεριάδου, το κορίτσι του Σάσα Βεζένκοβ, η οποία με σουτ της στον μικρό τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο γυναικών της Ολλανδίας έστειλε την Ελλάδα στο βάθρο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η αμυντικός του Ολυμπιακού που έχει έφεση στο γκολ πήρε τη μπάλα στα 3.30' πριν το τέλος του αγώνα με την Ιταλία και με σουτ από τα 6 μέτρα την έστειλε στα δίχτυα. 


Η Ελλάδα κέρδισε 7-6 και προκρίθηκε μετά από 16 χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Την τελευταία φορά που η ομάδα πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008) η Νικόλ ήταν 10 ετών και έκανε όνειρα μια ημέρα να βρεθεί και εκείνη σε αυτή τη θέση. 




Τα κατάφερε. Έχει κατακτήσει τα πάντα σε Ελλάδα και Ευρώπη με τον Ολυμπιακό (παίζει από το 1015 στην ομάδα του Πειραιά), έχει μετάλλια στο Ευρωπαϊκό αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν απωθημένο για εκείνη και τα κορίτσια της γενιάς της. 



Η Νικόλ που είχε σε σχέση με τον άσο των Σακραμέντο Κινγκς εδώ και 1,5 χρόνο είναι γεννημένη πρωταθλήτρια και μια παίκτρια που δεν διστάζει να πάρει τη μπάλα όταν εκείνη ... καίει. 

Πρόσφατα βρέθηκε στις ΗΠΑ για να δει τον αγαπημένο της, ο οποίος είναι περήφανος για εκείνη και την σπουδαία καριέρα της. 



Μετά τον μικρό τελικό μιλώντας με δάκρυα στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε: «Προσπαθώ να βρω τις λέξεις να εκφράσω το πώς νιώθουμε και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει αυτό για μας. Δεν θα μιλήσω για τους κόπους μας, αλλά αυτή η ομάδα έπαιξε με τέτοια ψυχή σήμερα που θα ήταν άδικο να μην περάσει. Προσπαθώ να συνειδητοποιήσω τι έγινε απλά. Είναι ένα όνειρο απλά κι είμαι ευγνώμων που θα το ζήσω με αυτά τα κορίτσια. Είναι δουλειά χρόνων και πραγματικά δεν έχω λόγια».

0 Σχόλια