7 ευρωπαϊκές πόλεις που ο Γενάρης τους πάει γάντι


Επτά ευρωπαϊκές πόλεις κάνουν τα χειμερινά ταξίδια αξέχαστα σε κάθε ταξιδιώτη είτε είναι πολλές ημέρες είτε λίγες

Είτε έχετε κλείσει ήδη το εισιτήριό σας για κάποια από αυτές, είτε ονειρεύεστε τις τέλειες χειμερινές διακοπές αυτή τη στιγμή που μιλάμε, για να γιατρέψετε τη φορτικότητα του πιο ατελείωτου, ίσως βαρετού, μήνα της χρονιάς. 

Αυτές οι επτά ευρωπαϊκές πόλεις προκαλούν όλες τις χιονισμένες χουχουλιάρικες, σοκολατένιες, λευκές επιθυμίες μας για ένα χειμερινό ταξίδι που θα μας μείνει αξέχαστο όσες, λίγες ή πολλές, μέρες μπορούμε να πραγματοποιήσουμε.

Μπέργκεν, Νορβηγία


Το Μπέργκεν είναι το απόλυτο σκανδιναβικό χωριό: χρωματιστά ξύλινα κτήρια, γραφικό λιμανάκι και υπέροχη θέα στα φιόρδ του ορίζοντα. Το μέρος σίγουρα είναι πανέμορφο και την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι και το χειμώνα μπορεί κανείς να δει το Βόρειο Σέλας στην εποχή που κορυφώνεται. Σκέφτεστε κάτι πιο μαγευτικό; Το όρος Fløyen είναι ένα από τα βουνά που περιβάλλουν την πόλη του Μπέργκεν και αξίζει μια επίσκεψή σας είτε με τα πόδια, είτε με το τελεφερίκ που λειτουργεί από το 1918 και θα σας πάει στην κορυφή μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.


Χρωματιστά ξύλινα κτήρια, γραφικό λιμανάκι και υπέροχη θέα στα φιόρδ του ορίζοντα


Ταλίν, Εσθονία/Photo



Ταλίν, Εσθονία


Το Ταλίν, η παραμυθένια αυτή πόλη, ξεχειλίζει από γοητεία, χάρη στα υπέροχα κάστρα του και την ιδανική του τοποθεσία στη Βαλτική. Διαθέτει ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης, με υπέροχες μεσαιωνικές εκκλησίες, το οποίο βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco. Η θέα της πόλης από το κάστρο Toompea, με το χιόνι του χειμώνα, όλα μοιάζουν να βγαίνουν από παραμύθι. Παστό πιλάφι, ζυμωτά ψωμάκια, φρέσκο ψάρι και αρνί με σύκα είναι μερικές από τις λιχουδιές που θα ζεστάνουν τον ουρανίσκο και το στομάχι σας ανάμεσα στις βόλτες σας στην παγωμένη πόλη.


Tο χειμώνα τα ζεστά χρώματα της Λισαβόνα αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο, φαντάζουν παρήγορα και φωτεινά

Λισαβόνα, Πορτογαλία


Δεν ζηλέψατε καθόλου με την παραμυθένια απεικόνιση της Λισαβόνας στην ταινία Poor Things; Η Λισαβόνα είναι θαυμάσια κάθε, μα κάθε εποχή του χρόνου, αλλά τον χειμώνα τα ζεστά της χρώματα αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο, φαντάζουν παρήγορα και φωτεινά. Οι θερμοκρασίες δεν πέφτουν συνήθως κάτω από 15 βαθμούς, θυμίζει καιρό Αθήνας χωρίς όλη αυτή την υγρασία. Εκπληκτικά αξιοθέατα, βόλτα με το τραμ και φυσικά αυθεντικά, συννεφένια pasteis de nata θα σας φτιάξουν τη διάθεση κάθε στιγμή.


Πράγα





Πράγα, Τσεχία


«Γοτθικοί πύργοι καλυμμένοι με χιόνι, λιγότεροι τουρίστες και μια από τις ωραιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στον κόσμο, κάνουν την Πράγα μια προφανή επιλογή για χειμερινές διακοπές. Είναι, ακόμα, ένας από τους πιο οικονομικούς προορισμούς στην Ευρώπη», δηλώνει ο Adrian Bridge. Μεσαιωνική γοητεία, αρχιτεκτονικά ρεύματα με δόσεις από γοτθικό, μπαρόκ, αναγεννησιακό και Αρ Νουβό ρυθμό, 350 θέατρα, όπερα, 25 μουσεία, 100 πινακοθήκες και αμέτρητα τζαζ κλαμπ, αλλά επίσης και το μεγαλύτερο ιστορικό κάστρο της Ευρώπης. Το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και σας καλεί να το εξερευνήσετε με το κασκόλ και τον σκούφο σας.

Το Χάλστατ είναι για πολλούς το πιο ονειρεμένο μέρος της Ευρώπης και ανάμεσα στα πιο όμορφα του πλανήτη

Χάλστατ, Αυστρία

Είναι για πολλούς το πιο ονειρεμένο μέρος της Ευρώπης και ανάμεσα στα πιο όμορφα του πλανήτη. Πρόκειται για μία μικρή σχετικά πόλη της Αυστρίας, ανάμεσα στο κοσμικό Salzburg και το Graz, χτισμένη αμφιθεατρικά σε ύψος 508 μέτρων στις όχθες της λίμνης Hallstättersee, στους πρόποδες των Άλπεων. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόκειται για μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του κόσμου και είναι ιδανική για απόδραση όλο το χρόνο. Τα σαλέ με τα τζάκια και οι χιονισμένες πλαγιές των Άλπεων διαδέχονται τα ανθισμένα, πέτρινα δρομάκια και προκαλούν για ατελείωτες βόλτες στη λίμνη.


Η πρωτεύουσα της Σουηδίας, η Στοκχόλμη, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα

Στοκχόλμη, Σουηδία


Η πρωτεύουσα της Σουηδίας, η Στοκχόλμη, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ο χειμώνας δεν αργεί να έρθει στη Σκανδιναβική χερσόνησο, όπου εκεί το κρύο καλά κρατεί τους περισσότερους μήνες του χρόνου. Ζεστά ρούχα, σωστή ενυδάτωση και προετοιμασία για κάτι τελείως διαφορετικό: το φως διαρκεί πολύ λίγο. Αυτό μπορεί να σας μελαγχολήσει, εφόσον όμως θα είναι για λίγες μέρες, το πιο πιθανό είναι απλώς να σας εμπνεύσει. Η στάση σε κάποια από τις καντίνες hot dog δεν απογοητεύει ποτέ. Λουκάνικα, πικάντικα και κλασικά σε μαλακά ψωμάκια με μουστάρδα κέτσαπ θα σας χορτάσουν οικονομικά και θα σας ζεστάνουν καθώς βολτάρετε μες στην παγωνιά. Έχετε υπόψιν σας βέβαια ότι μεταξύ 12:00 και 15:00 ώρα που γευματίζουν οι ντόπιοι, τα περισσότερα εστιατόρια έχουν χαμηλότερες τιμές, με πιάτα ημέρας. Kάθε Πέμπτη οι Σουηδοί παραδοσιακά τρώνε ρεβίθια σούπα, συχνά με κοτόπουλο και κομμάτια καπνιστού χοιρινού.


Η μαγευτική Ρίγα με τα περισσότερα Αρ Νουβό κτήρια στον κόσμο

Ρίγα, Λετονία


Η μαγευτική πρωτεύουσα με τα περισσότερα Αρ Νουβό κτήρια στον κόσμο και το ιστορικό κέντρο που προστατεύεται ως μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς της UNESCO αποτελεί μια φανταστική ιδέα, και σίγουρα όχι την πιο πολυφορεμένη. Στη Ρίγα θα μπορέσετε να απολαύσετε χειμερινά σπορ, όπως πατινάζ στα δωρεάν ice rinks κοντά στο κέντρο και cross-country skiing, αλλά και ο windsurfing πάνω σε παγωμένη λίμνη. Οχυρωθείτε από το κρύο με ζεστά ρούχα και ανακαλύψτε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της Ρίγα. Παρακολουθήστε, επίσης, μια παράσταση στην Εθνική Όπερα της Λετονίας και επισκεφτείτε την αγορά Riga Central Market όπου θα βρείτε πλήθος από καλούδια και εφευρετικά δώρα για την επιστροφή σας.

0 Σχόλια