Οσονούπω και υβριδική Mercedes A-Class

Οσονούπω και υβριδική Mercedes A-Class

Η νέα γενιά Mercedes-Benz A-Class θα υποστεί τελικά τη μεταμόσχευση ηλεκτροκίνησης, αρχικά με δύο plug-in υβριδικούς κινητήρες. Τα δύο PHEV θα ονομάζονται A220e 4Matic και A250e 4Matic. Το ενδιαφέρον χτυπά κόκκινο, οπότε περιμένουμε νεότερα από αυτή την τολμηρή απόφαση της γερμανικής εταιρίας.

Και οι δύο θα χρησιμοποιήσουν ένα βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων, πιθανώς αυτόν που ανέπτυξε η Daimler και η Renault, καθώς και ένα ηλεκτροκινητήρα. Η μονάδα εσωτερικής καύσης υποτίθεται ότι τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας θα διοχετεύει την απόδοσή του στον οπίσθιο άξονα. Η μόνη τεχνική διαφορά μεταξύ των A220e και A250e θα είναι από την άποψη της ισχύος, καθώς ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα βγάζει 136 ίππους και 163 αντίστοιχα, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας λέγεται ότι θα παράγει 90 ίππους και στα δύο μοντέλα.

Δεν είναι γνωστό πότε θα ξεκινήσουν τα A-Class PHEV, αλλά ήδη θα μπορούσε να εμφανιστεί από τον Οκτώβριο, στα σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Ο plug-in υβριδικός κινητήρας δεν θα περιορίζεται στο hatchback, καθώς θα μπορούσε να τροφοδοτήσει και άλλα συμπαγή μοντέλα, όπως τα επερχόμενα SUV B-Class και GLB που βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα.

Από την άλλη πλευρά, μια εκδοχή μηδενικών εκπομπών ρύπων της τέταρτης γενιάς A-Class είναι κατά τα φαινόμενα εκτός θέματος. Αυτό συμβαίνει επειδή η Mercedes-Benz θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του νέου ηλεκτρικού EQ. Αυτό θα περιλαμβάνει το συμπαγές hatchback EQ A με μπαταρίες, το ηλεκτρικό SUV EQ C και άλλα, μέχρι τώρα άγνωστα, μοντέλα.

0 Σχόλια