Η εκπληκτική παραλία Ποτάμι στην Εύβοια


Οι περισσότεροι γνωρίζουν τον μαγευτικό βορρά της Εύβοιας, τα πυκνά δάση, τις υπέροχες παραλίες, όπως αυτή της Αγίας Άννας, τους όμορφους οικισμούς. Ο κάπως παραμελημένος ή παραγνωρισμένος νότος πάντως, θα εκπλήξει πολύ ευχάριστα όσους αποφασίσουν να τον εξερευνήσουν. Πανέμορφες ακρογιαλιές που βρέχονται από το Αιγαίο και «βλέπουν» Κυκλάδες θα φιλοξενήσουν τις πιο χαλαρές ώρες σας και τις πιο συναρπαστικές βουτιές σας.

Τέτοια είναι και η παραλία Ποτάμι, στο Κάβο Ντόρο, στην εκβολή του ρέματος του Πλατανιστού. Χάρη στο «ποτάμι» αυτό, το «Ποτάμι» πλαισιώνεται από μικρές λίμνες και έλη αλλά και αμμοθίνες, που προσφέρουν τη δική τους πινελιά στο τοπίο.

Στην αμμουδιά μέσα στον κόλπο θα απολαύσετε την εκπληκτική θάλασσα, αν και πολλές φορές ο αέρας δυσκολεύει τα πράγματα. Απέναντί σας πάντως θα βλέπετε την Άνδρο- και θα απορείτε γιατί δεν είχατε ανακαλύψει αυτή την πλευρά της Εύβοιας νωρίτερα.

Για να φτάσετε εδώ οι λύσεις είναι δύο, η μία διαδρομή είναι μέσω Χαλκίδας, η άλλη με φέρι από Ραφήνα ή Αγία Μαρίνα προς Μαρμάρι ή Νέα Στύρα.

0 Σχόλια