Τα 4 έξυπνα μέτρα που τελικά δεν τόλμησαν να πάρουν οι λοιμωξιολόγοι


Η αύξηση των κρουσμάτων το προηγούμενο διάστημα είχε ως αποτέλεσμα νέους περιορισμούς από την κυβέρνηση. Κατόπιν υποδείξεων των λοιμωξιολόγων, είτε αυστηροποιήθηκαν υπάρχοντα μέτρα, είτε επιβλήθηκαν επιπλέον.

Βάσει του σκεπτικού όμως που συνοδεύει τις νέες διατάξεις, θα μπορούσαν να έχουν ληφθεί ακόμα πιο έξυπνα μέτρα.

Ακόμα πιο αποτελεσματικές λύσεις για πάταξη των παραβατών, όπως για παράδειγμα οι εξής:

Φορητές λάμπες ανάκρισης

Σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα, αν οι αστυνομικοί έχουν αμφιβολία για τη χρήση του κωδικού 4, θα μπορούν να συνοδεύουν το άτομο στον προορισμό που δηλώνει για να δουν αν όντως κατευθύνεται σε κάποιον που χρειάζεται βοήθεια. Θα μπορούσε όμως να μη χρειαστεί καν αυτή η διαδικασία. Αν ο… ύποπτος έμπαινε στο περιπολικό, τοποθετούνταν κάτω από την κλασική λάμπα που χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις ανάκρισης και ερωτούταν σκληρά ώσπου να τα ξεράσει όλα ότι απλώς πήγαινε στην πλατεία για μπύρες.


Ηλεκτρονικά βραχιόλια εντοπισμού

Από ‘δω και στο εξής οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζα θα είναι περιορισμένης εμβέλειας. Θα μπορούν να γίνονται σε συγκεκριμένη απόσταση από τον τόπο κατοικίας. Γιατί όμως να κάθονται οι καψεροί οι αστυνομικοί να μετρούν και να υπολογίζουν αποστάσεις; Δεν φτάνει ο υπόλοιπος φόρτος εργασίας τους; Θα ήταν όλα απλούστερα αν ήταν υποχρεωτική η χρήση φορητού εντοπιστή σαν αυτού που φορούν οι εγκληματίες: Με «κόφτη» στα 2 χλμ. που θα κλειδώνει αυτόματα τα πόδια σαν δαγκάνα παράνομου παρκαρίσματος.


Τοποθέτηση ομοιωμάτων γνωστού ποινικολόγου

Θα ήταν μακράν το πιο αποτελεσματικό μέτρο αποφυγής του συνωστισμού. Με την ίδια ακριβώς λογική που χρησιμοποιείται το σκιάχτρο στα χωράφια, σε πλατείες, παραλίες, εξοχές καν γενικά οποιοδήποτε σημείο συγκεντρώνεται κόσμος θα τοποθετούνταν ομοιώματα γνωστού ποινικολόγου που διακρίνεται για το ύψος και τις ηθικές του αξίες. Ποιος αμφιβάλλει ότι (δεδομένης και της τεράστιας δημοφιλίας που απολαμβάνει ειδικά τη συγκεκριμένη περίοδο) αποκλείεται να πλησίαζε οποιοσδήποτε υπό τον φόβο να μαγαριστεί;


Ακροβολισμένοι Μπουχαλάκηδες

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην εφαρμογή των μέτρων προστασίας είναι η κακή (ή καθόλου) χρήση μάσκας. Είναι δύσκολο να εντοπιστούν όλοι οι παραβάτες σε κάθε σημείο των πόλεων. Και γι’ αυτό όμως θα υπήρχε λύση: Ακροβολισμένοι Μπουχαλάκηδες θα κρύβονταν πίσω από περίπτερα και στύλους της ΔΕΗ (με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο μέσος του Ολυμπιακού πίσω από το δοκάρι του Κουέστα). Και μόλις εντόπιζαν κάποιον με τη μάσκα… οφσάιντ από τη μύτη, θα τον έθεταν υπόψιν των Αρχών για να φάει το σχετικό πρόστιμο.


0 Σχόλια