Γερμανία: Περισσότεροι από 50 νεκροί μετά από σφοδρές καταιγίδες


Ολόκληρες περιοχές καταστράφηκαν, σπίτια παρασύρθηκαν: περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από σφοδρές καταιγίδες στη δυτική Γερμανία. Δεκάδες άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται στη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Οι πολιτικοί εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, ευχαρίστησαν τους βοηθούς και τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης και κατευθύνθηκαν στις περιοχές της καταστροφής.

Η κατάσταση ήταν συγκεχυμένη σε πολλά μέρη της Ρηνανίας-Παλατινάτου και της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας μετά τις συνεχείς βροχοπτώσεις.

Οι διασώστες μετέφεραν τους ανθρώπους που βρίσκονταν σε πλημμυρισμένα μέρη σε ασφαλές μέρος, μερικές φορές με βάρκες. Πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο από τις πλημμύρες σε δέντρα και στέγες σπιτιών, ενώ σηκώθηκαν και ελικόπτερα διάσωσης.

Η Ρηνανία-Παλατινάτο επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες. Την επομένη της πλημμύρας, η πλήρης έκταση της καταστροφής γίνεται τώρα σιγά σιγά σαφής: έξι σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ πολλά άλλα είναι ακατοίκητα. “Μοιάζει με κάτι που βγήκε από ταινία τρόμου”, λένε οι εργαζόμενοι σε ανθρωπιστικές οργανώσεις.


Ο Υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Ρηνανίας-Παλατινάτου δήλωσε πως εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της καταστροφής από τις πλημμύρες στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου. “Καταφέραμε να ανασύρουμε εννέα ακόμη πτώματα”, δήλωσε ο Lewentz στην τηλεόραση του SWR το βράδυ της Πέμπτης.

Ο αριθμός των νεκρών στη Ρηνανία-Παλατινάτο και τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία αυξάνεται έτσι σε τουλάχιστον 58, ενώ δεκάδες συνεχίζουν ακόμα να αγνοούνται.

0 Σχόλια